Navn i nyhetene

Lykkelig når klærne faller

Kjetil 
Siem (51) er generalsekretær 
i Norges Fotballforbund og føler at tida er passe moden for seriestart i helgen.

Gleder du deg til seriestarten?

- Hæ, hæ, hæ. Jeg er veldig langt fra å grue meg. Sammen med mange andre føler jeg at tida er passe moden til å komme i gang igjen.

Er det noe nytt å melde om i år?

- Flere ting. Vi har fjernet oss litt fra folket og glemt kjærligheten til prosjektet. Derfor innfører vi en takk for kampen-seremoni, som burde ha vært innlysende, men som ikke finnes noe sted i verden. Etter å ha kriget i to ganger 45 minutter, skal dommerne samle kapteinene, før de alle tar hverandre i hånda og takker hverandre for kampen. Dette er et samarbeid mellom oss og Nobels Fredssenter og noe jeg har store forventninger til.

Er det lov å spørre hvem du håper tar gull? Vålerenga som du var sjef for, Molde, fordi du opprinnelig er fra Romsdal, eller Lillestrøm, ettersom du bor i Lørenskog?

- Som øverste administrative leder skal jeg være forsiktig med å proklamere et ønske om en vinner. Det blir litt feil. Samtidig er det sånn at vi i forbundet har et veldig avslappet forhold til at jeg har en klubbforankring. Det blir en del fleiping og erting.

Tror du det blir en jevn serie?

- Jeg håper det. Jo lenger det er kamp om medaljene, jo mer spennende blir det. Men like spennende blir nok kampen for å unngå bunnplasseringen og kvalik. Jeg tror det blir et rotterace utover høsten, også med tanke på hvem som skal rykke opp fra Adeccoligaen.

Men det morsomste i år blir likevel landskampen mot England 26. mai?

- Nei, det morsomste blir VM-kvalifiseringen. Vi har en soleklar målsetting om å komme til neste VM.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- Det må være en av dem jeg har skrevet selv... Nei; «Alle Wunder dieser Welt». Som 12-åring plukket jeg ut 20 steder i verden ved hjelp av denne boken. Nå har jeg besøkt så mange som 19 av dem, senest Den kinesiske mur.

Hva gjør deg lykkelig?

- Du kan si at det er ikke påkledd samkvem med min kone.

Hvem var din barndomshelt?

- Jeg var veldig imponert over Leiv Eiriksson og syntes han var tøff som fór av gårde.

Hva misliker du mest med deg selv?

- Fedme. Jeg har prøvd å gjøre noe med det mange ganger. Hver mandag.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Gleden over å nyte en sørafrikansk hvitvin av druen Sauvignon Blanc fra vinfarmen Boschendal er min største last. Nå har de begynt å selge den på taxfree inn til Gardermoen, så jeg har nok.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog for?

- Nesten ingen ting. Vi er blitt altfor opptatt av rettigheter og ikke av kravene som bør stilles til oss. Mye skal til før jeg går ut i gatene, uten dermed å si at alt er perfekt.

Er det noe du angrer på?

- Ja, en del bløtkakestykker opp gjennom tida. Men jeg prøver alltid å fokusere på det som peker framover og ikke det som peker bakover.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Jeg har kjørt heis med skuespilleren Charlize Theron, som var på VM-trekningen i Cape Town. Jeg ville ikke hatt noe imot å bli stående fast i heisen med henne.

tor.sandberg@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen