LOs karaokedronning

Julie Lødrup vil ha med flere medlemmer med høyere utdanning i LO.

 

Hvem: Julie Lødrup (33)

Hva/hvorfor: Norsk tjenestemannslags (NTLs) kandidat til LO-ledelsen. Tidligere jobbet i LNU - Landsrådet for Norges barne og ungdomsorganisasjoner, vært generalsekretær i AUF, politisk rådgiver for Hadia Tajik og leder av Manifest analyse.

Hva driver dere med på LO-kongressen denne uka?

– Vi skal vedta politikk for fagbevegelsen for de neste fire årene. Vi må få styrket arbeidsmiljøloven. Alle trenger en fast jobb, uavhengig av hvilken utdanning de har og hvor de jobber.

Du ligger an til å bli LO-ledelsens yngste. Er ikke unge folk mer opptatt av frihet enn fast jobb?

– Påstanden om at unge folk ikke vil ha fast jobb, er det verste eksempelet jeg har sett på skrivebordsteori som er tenkt ut av folk med lakksko på et kontor i Oslo. Når du snakker med ungdom ser du at de har minst like stort behov for fast jobb som andre. Du får ikke lån til din første bolig uten fast arbeid.

Hva mener du LO kan lære av ungdommen?

– Ungdomsorganisasjoner er flinke til å snu seg raskt rundt og være aktivistiske. De snakker med ungdom og reiser rundt på skoler. Det er noe vi voksne kan bli bedre på.

Du har blitt fremhevet som en representant for høyt utdannede. Det er en gruppe LO sliter med å organisere?

– Vi trenger flere medlemmer med høyere utdanning. Som arbeidstakere har vi grunnleggende felles interesser. Vi har behov for en fast jobb og et arbeidsliv som også gir rom for et liv utenfor jobben. Jeg vil også gjerne at LO skal være mer på banen i spørsmål om høyere utdanning.

Les også: Vil inn i LO-ledelsen

Du frykter ikke å ende opp som virkelighetsfjern LO-pamp?

– Det er jeg ikke redd for. For å unngå pampestempelet, er det viktigste å snakke med folk i arbeidslivet. Vi kan ikke finne løsninger på kontoret, men må høre fra de som kjenner virkeligheten i ulike bransjer på kroppen.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Min Kamp-bøkene av Karl Ove Knausgård er grunnleggende humane bøker. Han viser at mennesket på tross av alle sine feil likevel har et menneskeverd og er i stand til det fantastiske.

Hva gjør deg lykkelig?

– Kjærlighet venner og familie. Og å kjøre båt fort og hoppe rett ut i vannet. Jeg ser veldig positivt på at sommeren er på vei. Vi skal sette ut den lille plastbåten vår på lørdag, så da er vi i gang.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg var en ivrig Spice Girls-fan da det var populært. Victoria Beckham var min favoritt. Posh Spice var pen og kul!

Hva gjør du når du skeier ut?

– Jeg synger karaoke. Det er det beste jeg vet, på tross av at jeg er 100 prosent umusikalsk. Åh, nå fikk jeg lyst til å synge karaoke!

Hva er favorittlåta?

– Glansnummeret mitt er «Winds of Change» av Scorpions. Jeg håper det blir noe karaoke på LO-kongressen, men det ser ikke lovende ut.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Jeg vil gå i demonstrasjonstog for en trygg og god arbeidsmiljølov som sikrer fast ansettelse for alle.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jeg vil spørre den nyvalgte franske presidenten Emmanuel Macron hvordan han har tenkt å samle Frankrike. Jeg er bekymret for at han vet for mye om hedgefond og for lite om vanlige folks liv.