Lættis og litt livredd

Herman Flesvig parodierer gjerne kjente fjes. – Det har hendt at jeg har slettet innlegget og sagt unnskyld.

Hvem: Herman Flesvig (27)

Hva: Komiker, skuespiller og Instagrammer.

Hvorfor: Aktuell i den kommende NRK-serien «Allerud VGS»

Herman, så kult at du hadde tid til å prate med meg! Jeg tok seriøst en seiersdans på kontoret når du takka ja.

– Haha, så hyggelig da!

Du er jo nettopp ferdig med innspillingen av NRK sin sitcom «Allerud-VGS». Hvordan har det vært?

– Ja! Det har vært veldig fint og lærerikt. Jeg trente jo mye i forkant, gikk opp rundt ni kilo i muskler og fikk falsk ørnetatovering på brystet. Det var gøy. Nå jobber jeg med en egen serie, og det frister å gå enda mer mot drama og TV framover, kanskje til og med litt mer seriøse greier. Jeg er jo komfortabel med å tulle, å være mer alvorlig er en større utfordring.

Du er jo helt rå på å lage karakterer, og det var jo sånn du ble kjent for folk på Instagram. Hvordan går du fram når du skal finne opp disse folka?

– Vel, jeg blir påvirka av folk rundt meg da. Plukker opp hvordan de snakker, måten de beveger seg på. Jeg kan finne på å sitte på Oslo S og bare se på folk. Det er ganske mye arbeid bak en karakter.

Men du parodierer også kjente fjes. Mamma-bloggeren Anna Rasmussen er min personlige favoritt. Hvordan takler folk det?

– Som regel veldig bra. Jeg er jo aldri ute etter å ta noen. Men det har hendt at jeg har tråkket litt feil, og fått høre det i kommentarfeltet for eksempel. Da har det hendt at jeg har slettet innlegget og sagt unnskyld.

Du har jo blitt en populær fyr, som mange vil ha en bit av. Jeg kan se for meg at det kan være litt slitsomt også?

– Ja, men har jeg en dårlig dag så holder jeg meg mest inne. Hvis jeg må ut kan jeg alltids kjøre caps, solbriller og musikk i ørene. Og manageren min Laila pleier å sende meg hjem til Siggerud hvis det blir mye. Hun passer på meg.

Det slår meg mens vi snakker sammen nå at du er ganske annerledes enn jeg trodde. Litt mer ... seriøs og varm?

– Det er jo stor forskjell på meg når jeg er på jobb og privat. Ikke at jeg føler meg tilgjort, jeg elsker å tulle og fjase. Men jeg er nok mer reflektert og følsom enn det folk tror. Hvis ikke hadde jeg nok vært ganske rasshøl.

Ok, over til de faste spørsmåla! Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg er så konfliktsky og opptatt av å være godt likt. Spesielt i min bransje, hvor du er avhengig av hva andre synes om deg. Skulle ønske jeg ga litt mer faen, men det gjør jeg ikke. Det er litt ambivalent, fordi jeg jobber med å pushe grenser og å si drøye ting, også er jeg egentlig livredd for å såre noen.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Nja, det er litt som en scene tatt rett ut fra Exit det. Horer og kokain!

Oi, takk for den gode tittelen. Men seriøst?

– Haha, nei da koser jeg meg i eget selskap. Der er jeg god! Det er ikke så mange 27-åringer som løper rundt i leiligheten sin med parykk og sminke halv 11 på kvelden og filmer seg selv.

Er det noe du angrer på?

– Kanskje at jeg gikk idrettslinja på videregående. Det får jeg liksom ikke så mye bruk for. Skulle heller gjerne hatt en håndverker eller bilmekaniker-utdannelse sånn i bunn.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jim Carrey! Tror ikke det hadde vært et kjedelig øyeblikk. Med mindre han hadde begynt å snakke masse som universet, som han har begynt med nå i det siste. Det hadde ikke vært sååå spennende.