Navn i nyhetene

Kreativ i jobbjakten

Vegar Myklebust startet blogg for å få seg ny jobb.

Hvem: Vegar Myklebust (30)

Hva: Arbeidsledig

Hvorfor: Sandnes-mannen skal skaffe seg ny jobb i løpet av 30 dager. Har startet blogg hvor han byr på seg selv, vegarmyklebust.no.

Du har startet blogg for å få deg ny jobb i løpet av 30 dager? Fortell!

– Jeg satt hjemme og var i slutten av pappapermisjonen. Jeg gruet meg til å bli arbeidsledig. Etter å ha vært veldig positiv, hvor jeg tenkte at det skulle bli greit å finne seg ny jobb, kjente jeg at det var tungt. Jeg tenkte at jeg måtte være kreativ. Stikke meg ut i bunken av arbeidssøkere. Ideen kom etter at jeg sparret litt med Kjetil Gustavson i bemanningsbyrået Top Temp, som jeg har hatt med å gjøre da jeg jobbet som salgssjef. Han tente på ideen.

Hva er responsen?

– Kjempebra! Jeg får masse meldinger og «friend requests» på Facebook. Mange forteller meg at de kjenner seg igjen i det jeg skriver på bloggen og at de deler samme skjebne som meg. Det har også kommet noen henvendelser fra arbeidsgivere.

Har du lagt en plan for hvordan du skal framstå på bloggen din?

– Jeg har lagt en plan. Det handler om å være synlig, snakke med bedrifter, delta på nettverkssamlinger. Men slik jeg kjenner sosiale medier, så kan dette prosjektet gå i alle retninger. Alt og mye kan skje. Jeg må være klar for at ting endrer seg. Jeg er åpen for det meste.

Hvor lenge har du vært arbeidsledig?

– I nærmere ett år. Dette er ingen drømmesituasjon. Jeg har mer enn halvert inntekten min. Det merkes for en familie på fire. Dessuten er det litt ekkelt å si til folk jeg treffer at jeg er arbeidsledig. Jeg føler skam, selv om jeg vet at det er mange, mange andre som er i samme situasjon.

Hvilke jobber har du hatt, og hvilke jobber er du interessert i?

– Jeg har stort sett drevet med salg. En selger kan brukes til så mye. Jeg går inn i dette med åpne armer. Jeg ville følt meg trygg i en rolle hvor jeg drev med salg av et produkt i et spennende selskap, men jeg er interessert i mange bransjer. Alt fra luftfart, olje og gass til oppdrett og havbruk. Med bloggen gjør jeg ting jeg ikke er vant til. Kanskje det dukker opp noe helt nytt.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg må si to bøker. «Ona fyr» av Ingebrigt Steen Jensen. En motivasjonsbok som får deg til å ville gå på jobb og gjøre alle på jobben bedre. Den andre boken er «Kunsten å leve» av Jan Vincents Johannessen. For en person!

Hva gjør deg lykkelig?

– Fredagskveld hjemme med familien med pizza på bordet og en barnefilm på TV-en.

Hvem var din barndomshelt?

– Tony Yeboah på Leeds United.

Hva gjør du når du skeier ut?

– «Fest og basar» med gode venner.

Er det noe du angrer på?

– Mormor fortalte meg: «Du skal aldri angre på noe du har gjort. Du skal heller angre på ting du ikke har gjort.»

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Her er det mange kandidater. President Obama.

Mer fra Dagsavisen