Navn i nyhetene

Kan leve med sølv

Kåre Ingebrigtsen (49) fikk nylig treårskontrakt som trener i Rosenborg Ballklub etter et halvt års engasjement.

Etter en litt vanskelig start har kurven pekt oppover for Rosenborg etter at du tok over i juli. Likevel vurderte klubben flere andre kandidater til trenerjobben. Følte du det som mistillit etter 10 seirer på 14 kamper og uten tap på hjemmebane?

- Nei. Jeg visste da jeg gikk inn i engasjementet at RBK skulle inn i en grundig prosess og vurdere trenerspørsmålet. Jeg er veldig fornøyd med at jeg fortsatt hadde jobben etter den prosessen.

Det har ikke vært så veldig trygt i trenerstolen til Norges største fotballklubb med 10 forskjellige trenere etter at Nils Arne Eggen ga seg før 2003-sesongen. Hvordan opplever du presset på å levere resultater? Sølv er vel strengt tatt ikke godt nok i Trondheim?

- Jeg tror ikke det handler bare om medaljer, men også om hvordan vi spiller fotball. Vi kan leve med sølv i Trøndelag som i år. Molde har vært veldig, veldig gode og fortjener gullet.

Du fikk inn gofot-fotballen i din tid som spiller i Rosenborg. - Kåre har Rosenborg i blodet, sa en av spillerne tidligere i høst. Hvilken filosofi har du selv som trener?

- Jeg er såpass heldig at jeg har fått trene under både Nils Arne Eggen, Egil «Drillo» Olsen og Bjørn Hansen. Jeg har prøvd å plukke det beste fra dem. Jeg prøver å få laget til å se det samme som jeg gjør. Vi er blitt enige om en måte å spille på og har forstått hverandre.

Har du tatt med deg mye fra spilletiden i RBK?

- Min spillestil ligger i det jeg opplevde selv. Men man må hele tida utvikle seg. Vi spiller 4-3-3, men må ta det videre. Vi må søke etter hvem som kan hjelpe oss til å bli bedre og hvordan.

Er det nye spillere på vei?

- Vi skal sette sammen en tropp og har mange veldig gode spillere som vi vil utvikle videre. Men vi kikker etter folk med spisskompetanse. Det er nok aktuelt å ta inn et par nye ansikter i januarvinduet.

Har du noen du ønsker deg?

- De i Chelsea er vel ikke aktuelle, he, he. Jeg ønsker å finne en unggutt i Trøndelag som sier bang, dette er min plass. Vi jakter alltid etter trønderske/norske talenter.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- «How to make champions» het den vel. Den er skrevet av en engelsk bordtennisspiller og handler om det er talentet eller stort sett tilfeldigheter som gjør folk til enere.

Hva gjør deg lykkelig?

- Familien.

Hvem var din barndomshelt?

- Bryan Robson, Manchester United-spilleren. Det har alltid stort sett handlet om fotball i livet mitt.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Akkurat nå at treningsviljen er svært laber. Men på et eller annet tidspunkt klarer jeg å ta tak i meg selv. Bare ikke i dag … (Han er på ferie på Gran Canaria, red.anm.)

Hva gjør du når du skeier ut?

- Spiser altfor mye.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

- Jeg skulle gått i tog for den eldre generasjonen som bygde opp landet etter krigen og som vi er fryktelig dårlig til å ta vare på. Vi som er i 50-åra nå har veldig mye å takke den generasjonen for. Dette er rett til politikerne.

Er det noe du angrer på?

- Har som motto at jeg ikke skal sitte igjen og angre på noe.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Samboeren. Vi prater godt sammen og hadde sikkert løst en del problemer.

Mer fra Dagsavisen