Navn i nyhetene

- Jeg tar aldri heisen

Nadia 
Hasnaoui (51) gleder seg til å ta fatt på en ny runde av NRK-programmet «Sommeråpent».

Du er klar for en ny runde med «Sommeråpent» på NRK i dag. 
Hva er nytt fra i fjor?

- I år, som i 2012, er vi tilbake på Operataket, og vi reiser landet rundt i en folkevognbuss denne gangen. Den første uka er det Ronny Brede Aase fra P3 som er reporter, og han skal til Valldal i Møre og Romsdal i kveld. Vi vil også svært gjerne ha valldølinger som befinner seg i Oslo på Operataket sammen med oss. I morgen er han i Stryn, og da vil vi på samme måte at stryninger som befinner seg i Oslo dukker opp på Operataket.

Hvordan ser du på konkurransen fra semifinalene i fotball-VM i ­kampen om seerne?

- Den blir ganske heftig. Kampen i kveld begynner vel klokka ti, omtrent midt i vår sending, som går fra halv ti til kvart over ti. Vi er imidlertid et svært god alternativ for dem som ikke ønsker å se på fotball. Det samme gjelder jo for den andre semifinalen, som går i morgen.

Har «Sommeråpent» fått et ufortjent kose-TV-stempel?

- Jeg synes det er et aktuelt program med aktuelle gjester, og tror ikke vi har et kose-TV-stempel.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- Det er vanskelig å svare på uten å ha tenkt over det på forhånd, men det blir vel nærliggende å tenke på den siste boken man leste. «Et helt halvt år» av Jojo Moyes var den siste jeg leste, og den var god. «Nullpunkt» av Bjørn Olav Nordahl var også spennende, selv om den er svært annerledes. De to bøkene sitter i ennå.

Hva gjør deg lykkelig?

- Snille mennesker og gode situasjoner der alt klaffer. Lykke er øyeblikk, og kommer litt glimtvis. Det er hyggelig å kunne samle hele familien til middag rundt grillen. Nå har vi jo fått tre voksne ungdommer i huset, og slike øyeblikk setter jeg pris på.

Hvem var din barndomshelt?

- Budeia på Golsfjellet så jeg opp til. Jeg fikk være med inn i fjøset og melke kyr hver morgen, og det var noe jeg satte stor pris på. Bestefaren min kommer også høyt på lista, det var stas å være på det store kontoret hans og løse regnestykker.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Kanskje at jeg snakker før jeg tenker. Jeg kan være kjapp på godt og vondt.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Si det? Jeg skeier ut litt hele 
tida, jeg.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

- Det er veldig mange ting jeg ville gått i demonstrasjonstog mot, men som nøytral journalist kan jeg dessverre ikke dele dem med omverdenen.

Er det noe du angrer på?

- Nei, livet er for kort til det.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Jeg tar aldri heisen, men hvis jeg måtte stått fast i en heis med noen, måtte det ha vært med en person som er flink til å få meg til å tenke at vi står et annet sted enn i en heis og flink til å gi logiske oppgaver av typen «byer i Belgia på P» eller «et tog starter i Bergen klokka fire».

petter.bronstad@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen