Gjensyn med en diva

Skuespiller Sven Nordin (61) ser fortsatt Mot i brøstet av og til, men gjør ikke som Nils. «Divaen fra Oslo øst» har byttet ut godteri med fisk og grønnsaker.

Hvem: Sven Nordin (61)

Hva: Skuespiller, kjent fra teaterscene, fjernsyn og film.

Hvorfor: Nå aktuell med komedien «Bestefar» på Chateau Neuf.

Vet du hva slags spalte du er med i?

– Nei, jeg gjør i grunnen ikke det.

Det er «Navn i nyhetene». Du har vært i den før, faktisk.

– Å ja, jeg begynner å bli gammel, vet du.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Da fikk intervjuet tittelen «Divaen fra Oslo øst».

– Såpass, ja.

Det var fordi du går i tøfler og slåbrok til nærbutikken på Kampen. Eller, du ville ikke innrømme det, da. Innrømmer du det nå?

– Jeg kan innrømme tøfler, de er så lette å slumre rundt i. Men ikke slåbrok.

Men det er jo litt diva å ikke huske eller vite hvilken spalte man er med i?

– Hadde det vært for noen måneder siden, så, men halvannet år sier du? Det må være innafor. Dessuten er ikke hukommelsen som den en gang var.

Ikke bare er du blitt 60, men jeg leser at du har slanka deg siden sist?

– Ja, jeg har slanka meg litt. Jeg gikk på vekta i morges, faktisk. 99 kilo viste den. Det var etter høsten i fjor at jeg måtte ta meg sammen. Jeg spiller politimannen i en svær serie, «Wisting», og det funker ikke å være 115 kilo og fly rundt i skogen og jage mordere.

Det er en Dagbladet pluss sak, så jeg har ikke fått lest den. Hva er hemmeligheten bak slankekuren og betalingsmuren?

– Det handler mest om hva du spiser. Grønnsaker, fisk, hold deg unna godteri. Ikke noe hokus pokus egentlig. Jobben er å holde seg der. Hvis jeg kommer tilbake på settet etter sommeren og kostymene må sys om, da blir det ikke særlig god stemning.

Og så har du vært coverboy i «Vi over 60»?

– Ja, det bladet kommer automatisk i posten, det. De har sånne bra tips mot artroser og andre ting man blir plaget med når man blir eldre. Bruk av støttestrømper, og masse nyttige artikler om pensjonisttilværelsen.

Jeg husker jo deg best fra lørdagsunderholdningen på 90-tallet. Vet du at det finnes en fangruppe for «Mot i brøstet» på Facebook?

– Ja, jeg er på Facebook selv, jeg. «Mot i brøstet» lever ennå. Det går fortsatt på TV 2 Zebra på morgenen. Det hender jeg har stått opp med barnebarnet, og da er Mosse, som barnebarnet kaller meg, på skjermen i en litt yngre versjon.

Du er på Facebook, sier du? Er det ikke egentlig Torhild som er på Facebook?

– Ja, det er sant. Det er min samboer som styrer siden min. Hun er min kone og finansminister og organiserer alt. Jeg har ganske mange følgere, faktisk.

Du har 14.000. Fansiden til «Mot i brøstet» har 24.000.

– Oi, da må jeg skjerpe meg litt. Eller, jeg er ikke så opptatt av det. Jeg er mer enn nok i offentligheten uten at jeg trenger å smøre trynet mitt utover alt.

De faste spørsmålene har du jo svart på før, men vi får ta de på nytt. Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Bestialitetens historie» av Jens Bjørneboe.

Ja, den svarte du sist også. Hva gjør du når du skeier ut?

– God mat og god vin. Da åpner vi den første flaska med rosévin klokka 12 på formiddagen, og så går det i sus og dus utover dagen. Da åpner jeg alle sluser – og kommer hjem åtte kilo tyngre. Det er min verste form for utskeielse i min alder.

Da du var yngre, da?

– Da var det litt mer av alt. Jeg røyka for eksempel, det har jeg slutta med, i flere omganger. Nå er det vel en ti år siden jeg holdt opp. Jeg savner den ennå, det suget sitter utrolig i.

FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg har en tendens til å ta på meg en sånn kapteinsrolle, både i teateret og hjemme. Det kan være litt irriterende, jeg legger meg borti ting. Så jeg kan bli litt sliten av meg selv.

Hva med nesa?

– Haha, ja, nesa, den snakker jeg om i forestillingen. Mads Ousdal kaller meg bare Svenne Fyr.

Er det sant at nesa bare blir større og større jo eldre man blir?

– Noen påstår det, men min kan ikke bli større, tror jeg. Men det er ikke så jævlig viktig lenger. Håret er i ferd med å skalle av, øra og nesa, derimot, er fulle av hår. Alt må trimmes.

Og det tar Torhild seg av?

– Ja, hun drar meg jevnlig inn på badet for en «vask og stryk».