Navn i nyhetene

Fotball ikke lenger viktigst for VIF-klare Isabell Herlovsen

Siden sønnen Henrik kom til verden, er det han som er førsteprioriteten for storscoreren som valgte å gå tilbake til Vålerenga.

Hvem: Isabell Herlovsen (31)

Hva: Tidenes mestscorende fotballspiller på det norske kvinnelandslaget, med 67 mål.

Hvorfor: Er tilbake i Vålerenga etter ett års utlån til Kolbotn.

Les mer om det her: Herlovsen tilbake i Vålerenga

Tilbake i Vålerenga, og i fjor høst notering som den mestscorende landslagsspiller i historien. I august 2018 kom Henrik til verden, har betydningen av hva som er viktig i livet endret seg?

– Det har det så absolutt. Etter at Henrik kom til verden så er ikke fotball det viktigste i livet mitt lenger. Fotball er selvfølgelig en stor del av meg fortsatt, men Henrik betyr aller mest.

Hvordan er hverdagene med levering i barnehagen og deretter på jobb i Oslo?

– Jeg har ikke fått prøvd dette enda, men det er en hverdag som skal gå opp. Henrik stortrives for øvrig i barnehagen. Jeg har en samboer som er sykepleier på Kalnes og jobber tredelt turnus. Det kan bli hektisk til tider, men vi er innstilt på at vi skal få det til å fungere. Men jeg har en god familie og svigerfamilie som alltid stiller opp.

Når starter Henrik med trening på sideforflytninger og rotasjoner?

– Hahaha, jeg skal ikke tvinge Henrik til noen ting her i livet. Men han har faktisk veldig bra ballkontroll til å være så liten. Og det er kun «venstreslegga» han bruker foreløpig.

Du vet at supporterklubben til FFK har spillertrøyer helt ned i små størrelser?

– Kanskje det blir en drakt etter hvert. Han har en drakt og det er selvfølgelig landslagsdrakten.

Når du fortalte om fødselen til VG, sa du at den skjedde på Kalnes i Fredrikstad! Noen sarpinger kaller Fredrikstad for «Den andre byen», hva kaller du byen 17 kilometer nordover?

– Det var ikke mange sarpinger som ble så fornøyd da. Men vet du hva, jeg har faktisk en samboer som er fra Sarpsborg. Så jeg har ikke noe annet valg enn å kalle Sarpsborg for Sarpsborg.

Hva er bra med Fredrikstad?

– Det er en veldig entusiastisk fotballby, som nå også satser på damefotball. Noe som er veldig bra. Vi har en flott natur og en særdeles hyggelig bryggepromenade.

Les også: Herlovsen satte scoringsrekord med hattrick da Norge knuste Færøyene 13-0

Har du hatt mange skader?

– Jeg har vært heldig gjennom min karriere («bank-i-bordet»). Det var ett år jeg slet veldig med brusk i knærne, men det har gått seg til nå.

Med 67 scoringer i den norske A-landslagsdrakten slo du Marianne Pettersens scoringsrekord, og er den mestscorende landslagsspilleren i Norge. Er målet nådd? Eller skal rekorden styrkes ytterligere?

– Målet er nådd, men jeg ønsker selvfølgelig å gjøre det vanskelig for dem bak meg å slå rekorden.

Du var tidlig ute med å melde fra at du skulle bli toppscorer?

– Det var vel ikke før i 2018 jeg innså at det var mulig å slå den rekorden. Det er de siste årene jeg har blitt en typisk målscorer på landslaget. I mine yngre dager gikk det litt opp og ned i perioder. Men nå føler jeg at jeg har blitt en stabil målscorer på landslaget.

Som datter av tidligere landslagsspiller og Tysklandsproff Kai Erik Herlovsen regner jeg med at du bokstavelig talt ble «flasket opp» med fotball?

– For å være helt ærlig så har jeg aldri blitt «pushet» til å spille fotball. Det har vært mitt valg hele tida og jeg har selvfølgelig fått gode råd på veien.

Fra Begby til Kolbotn, Frankrike og Kina. Fotballen har ført deg gjennom en spennende karriere så langt?

– Jeg har hatt veldig mange fine og spennende år på fotballbanen. Jeg er glad for at jeg har fått mulighet til å spille i forskjellige land og oppleve deres kultur – og syn på fotball selvfølgelig.

I fjor kåret den britiske avisen The Guardian de 100 beste kvinnelige fotballspillerne. Fem norske spillere var med på lista, TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen, etterlyste deg. Ble du skuffet?

– Jeg viste faktisk ikke om denne kåringen før du sa det nå. Så nei, ikke skuffet.

Satser du mot EM i England neste år?

– Jeg ønsker å holde på så lenge jeg synes det er gøy. Veldig kult å få være med på oppturen landslaget har nå. Mitt mål, som jeg nevnte tidligere, er å score enda flere mål og selvfølgelig hjelpe landslaget til å kvalifisere seg til EM i England i 2021.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg kan til tider ha veldig kort lunte.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Spiser kanelbolle. Noe av det beste jeg vet.

Er det noe du angrer på?

– Det jeg angrer mest på er at jeg ikke prioriterte skole mer. Det får jeg virkelig føle på nå som jeg er eldre og det går mot slutten av min fotballkarriere.

Mer fra Dagsavisen