Forlovelsesforviklinger

Politiet rykket ut til «dameskrik og høylytt krangling» på Sandaker i Oslo. Men det som møtte dem var noe helt annet.

Hvem: Kristin Marén Weider (20)

Hva: Politiet rykket ut til «dameskrik og høylytt krangling» på Sandaker i Oslo. Det viste seg å være et frieri.

Hvorfor: Kristin og forloveden Samuel Grimstad (22) havnet som toppsak hos VG.

Det er jo naturlig å bli glad når man blir fridd til, men du ble altså så glad at naboen ringte politiet?

– Ja, jeg reagerte ganske mye.

Politiet rykket ut til «dameskrik og høylytt krangling». Hva skjedde egentlig?

– Jeg husker nesten ikke selv, jeg ble ganske sjokka og veldig overraska. De dameskrikene kommer nok av at jeg var veldig gira på telefonen da jeg ringte familie og venner etter frieriet, men den kranglinga vet jeg ikke helt hvor kommer fra.

Kollegene mine spekulerte i at det var selve, eh, feiringen, etter frieriet, hvis du skjønner hva jeg mener, som førte til bråket?

– Ja, mange har tenkt den tanken, men det kan jeg avkrefte. Det var visst tema i Radioresepsjonen, også. Pappa var ikke like fornøyd med det. Men vi satt altså fortsatt ved bordet da politiet kom.

Ja, ringte de på, da eller?

– Nei, de var blitt sluppet inn av naboen, og banket på døra. «Det er politiet!», ropte de. Vi åpnet, og der kom de inn med skjold og det hele.

Så dramatisk?

– Ja, det var jo sent på kvelden, og jeg hadde akkurat blitt forlova. De dro Samuel ut på gangen for å snakke med han. Men de så jo ringen og champagneglassene, og skjønte raskt at det var en forlovelse.

Foto: privat  Kristin (20) med forlovelsesringen. FOTO: PRIVAT

Jeg leste at han fridde klokka 22.22?

– Det er litt småteit, da, men nyttårsaften for snart fire år siden, så satt jeg og Samuel og flørta. Vi hadde kjent hverandre ett års tid. Jeg tenkte at jeg skulle si at jeg likte han, men i stedet så spurte jeg hva klokka var. Og den var 22.22. Den kvelden ble vi sammen, så når klokka er 22.22 sier vi ofte «elsker deg» til hverandre. Og det var derfor Samuel ville fri den 22. oktober klokka 22.22.

Kan vi få noen detaljer fra frieriet?

– Jeg kom hjem fra trening, og gikk rett i dusjen. I mellomtiden hadde Samuel tatt på seg dressen, tent masse lys i hele leiligheten og satt fram champagne, eller cava da, og laget biffmiddag. Jeg bruker lang tid i dusjen.

Men da skjønte du det, eller?

– Nei, faktisk ikke, fordi han har gjort romantiske ting som det før. Jeg tror vi spiste i halv ni-tiden, og da klokka ble 22.22, satte han seg ned på kne.

Og da skreik du?

– Da ble egentlig alt helt blurry. Jeg ble nok litt hysterisk. Vi flytta inn i leiligheten for fire måneder siden, jeg er vant til å bo i hus, og tenkte ikke på at vi hadde naboer.

Har du funnet ut hvem som ringte politiet?

– Nei, og det er kanskje litt flaut for dem, sånn i etterkant. Men det er egentlig bare koselig, at de bryr seg.

Har dere fått mange reaksjoner?

– Veldig! Masse meldinger, folk har ringt, delt saken på sosiale medier, og folk vi ikke har snakka med på flere år har tatt kontakt. Mange hadde jo sett saken om politiutrykningen først, men ikke visst at det var oss. Bestefar er forresten litt i tvil fremdeles.

Dere er veldig unge til å gifte dere? Gjennomsnittsalderen for kvinner er 32,5 år.

– Ja, det er mange som synes det. Men vi har vært sammen i fire år, og for oss føles det helt riktig. Og når man føler det, ser jeg ikke noe vits i å vente på en viss alder, bare fordi det er mer akseptert i samfunnet.

Sikkert lurt. Jeg har lest at det er større sjanse for skilsmisse hvis man venter for lenge.

– Og hvis man føler at det er riktig, så skaper det bare usikkerhet at man absolutt skal vente. Mange mente for eksempel at vi burde slå opp da Samuel dro på folkehøyskole på Vestlandet.

Ah, ja, folkehøyskole, det er skumle greier for forhold.

– Ja, men jeg orket ikke høre på alle folka som sa at det kunne gå galt. For det kan jo gå galt. Men det gikk helt fint.

Hvem var din barndoms helt?

– Alle andre hadde Justin Bieber på veggen, mens jeg hadde Jahn Teigen.

Såpass. Favorittlåt?

– «Det vakreste som fins». Samuel er rimelig lei av den.

Hva gjør deg lykkelig?

– Er det lov å si forlovelse?

Defintivt. Har du fått en fin ring?

- Ja, veldig fin. Jeg hadde jo nevnt hva slags ring jeg likte, men visste ikke om han hadde fått det med seg. Men det hadde han. En klassisk forlovelsesring i hvitt gull.