Navn i nyhetene

Fikk dansepanikk

Men kiloene renner av etterhvert som eks VIF-sjef Jan Tore Kjær nærmer seg TV-premieren.

Hvem: Jan Tore Kjær (50)

Hva: Tidligere Vålerenga-direktør og ishockeyspiller. Nå Chief Sales Officer i LINK Mobility.

Hvorfor: Skal være med i TV 2s «Skal vi danse».

Jeg som trodde at hockeykeepere bare kunne gå sidelengs, og så skal du nå svinge deg på parketten. Hva slags påfunn er dette?

– Dette er noe av det største man kan være med på på norsk TV, og som passer for alle. Her er det ikke noen kriging mellom deltakerne. En viktig ting for min egen del er bedre helse. Jeg har allerede gått ned 10 kilo etter at jeg fikk beskjed om at jeg skulle være med i «Skal vi danse». Håper jeg går ned 10 kilo til før første TV-sending om fire uker. Dessuten er et kjempegøy å danse.

Drar du noen fordeler av dine hockeyferdigheter på parketten?

– Det tviler jeg på. Det jeg har lært hittil er å la beina jobbe, ha rak rygg og opp med haka.

Hvilken erfaring har du med dans fra før av?

– Min danseerfaring er fra sene nattetimer på utesteder, med promille og trivselspila rett opp. Hva slags danser vi danset da, husker jeg ikke helt. Jeg kommer fra en familie med ekstrem dansekultur. Pappa John Kjær var på landslaget og ble norgesmester i swing i 1963, og jeg har en onkel som var på landslaget i jitterbug, forløperen til dagens jive, som vi også skal danse. Broren min, som er to år eldre, begynte på danseskolen, men ville heller spille hockey. Så da det ble min tur til å begynne på danseskolen, begynte jeg også med hockey. Men jeg har en dansefamilie som jeg håper jeg ikke gjør skam på.

Har du rytme?

– Det er et godt spørsmål. Da kona og jeg veide for og imot om jeg skulle være med på «Skal vi danse», sa hun til meg at jeg hadde rytme. Men en lørdags kveld, etter et par glass rødvin da vi skulle danse, sa hun at jeg hadde takt. Da ble jeg forvirret, og hun sa at hun hadde sagt feil da hun sa rytme. Så jeg er litt bekymret. Men jeg har fått gode tilbakemeldinger, og dansen går sin skjeve gang.

Dere er allerede godt i gang med øvingen. Hvordan har det gått?

– Jeg fikk panikk på første økta og tenkte at «dette er klin umulig». Dansen brytes opp i forskjellige sekvenser og det er sakte fremgang. Det er fire uker til første sending, så det blir nok dans ut av det.

Fått deg noen favorittdanser ennå?

– Der er jeg ikke i nærheten av ennå. Nå er alt bare forskrekkende.

Hvilket mål har du med å være med?

– Målet er å komme lengst mulig og å komme i bedre form. Og der er jeg godt i gang allerede. Det er ikke alltid den som er best trent som kommer lengst. Sjarm og en bra dans gjør mye. Men jeg har tenkt å gå «all in».

Hvem er din favoritt til å vinne pokalen?

– Christian Strand, selv om han selv ikke liker å ha favorittstempelet. Han har sett ut som en million flere ganger.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det er mange, men kan ikke komme på noen konkret bok. Nå leser jeg ikke så mye lenger, men var en bokorm i yngre dager. Da leste jeg Morgan Kane-serien på 82 bøker tre ganger. Tidligere var ferie boktid, men nå er feriene aktive og det blir lite tid til bøker.

Hva gjør deg lykkelig?

– Jeg er et sted i livet hvor jeg aldri har følt meg lykkeligere. Det er harmoni i hverdagen, og jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb. At de rundt meg har det bra gjør meg også lykkelig.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg gjorde alt det min to år eldre bror Lars Erik gjorde, så han var nok min helt. Den forsvant nok da jeg ble bedre enn ham i hockey, selv om han nekter for det selv.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg tar stor plass og snakker mye. Og at jeg ikke har tatt vare på den kroppen jeg hadde da jeg var hockeyspiller.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da drikker jeg rødvin, spiser god mat og is. På kvelden vel å merke. På dagtid er det et strikt regime.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Urettferdighet. Det er det verste jeg vet. Alle bør ha samme muligheten i livet.

Er det noe du angrer på?

– De valgene jeg har tatt opp gjennom livet har gjort meg til den jeg er i dag. Jeg er fornøyd, så da er det ingen grunn til å angre.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jeg er imponert over folk som tør gå «all in». Min greie er at jeg alltid har «safet» litt. Men Amazon-gründer Jeff Bezos ville vært interessant å snakke med. Han ofret alt for det han trodde på.

Mer fra Dagsavisen