Navn i nyhetene

Ferdig med oppoverbakke

Artisten Marion 
Ravn (30) har akkurat sluppet EP-en «Scandal vol. 1».

Du har gitt ut den første av to EP-er. Har du vært nervøs for mottakelsen?

- Jeg har følt meg veldig kreativ og bare skrevet og skrevet, og det er blitt til 16 låter jeg er veldig glad i. Nå er jeg mer nervøs enn noen gang. En skulle jo tro jeg vendte meg til dette, men det er faktisk sånn at det nesten blir verre. Jeg vet ikke om det kommer med alderen, eller bare at jeg er veldig stolt av disse låtene.

Hvor mye betyr anmeldelser for deg, sammenlignet med responsen fra publikum?

- En anmeldelse er én persons mening. Problemet er at den personen jobber i en stor avis. Når jeg har jobbet lenge og er stolt av det jeg har laget så bryr jeg meg jo, men det er responsen fra publikum som betyr noe i den store sammenhengen. Det er de som kjøper plater eller kommer på konsertene. Det ville ikke en anmelder gjort med meg, tror jeg.

Du sier at du har vært i en kreativ periode. Hva kommer det av?

- Det har skjedd mye det siste året. Jeg har gått i oppoverbakke lenge, og da blir jeg ikke så inspirert når alt handler om noe annet enn musikk. Nå har jeg flyttet hjem og fått roen, og ser at folk liker musikken min. Jeg har funnet tilbake til gleden igjen.

Den siste tida har du og Marit Larsen fått oppmerksomhet i forbindelse med en doktorgrad som ble skrevet om M2M og imaget deres da dere startet solokarrierer. Hva synes du om denne oppmerksomheten?

- Det er litt gøy at M2M ble så stort at det er skrevet en doktorgrad om det. Jeg synes også det er interessant noe av det han skriver om, som hvordan vi som kvinner blir tildelt roller og blir satt i bås. Hvis vi hadde vært en mannlig duo tror jeg ikke det hadde vært det samme. Men det er andre ting i avhandlingen som jeg ikke er enig i.

Du blir beskrevet som den som framstår som mer ekte enn Larsen. Føler du selv at du framstår som ekte?

- Vi har ulike roller i livet. Når jeg er artist har jeg en rolle like mye som når jeg er kone, søster eller venninne. Jeg prøver jo å være den beste versjonen av meg selv, men jeg har ikke et eget artist-image som Lady Gaga for eksempel. Dette er meg, og jeg er ekte. Men jeg står ikke i pysjen på scenen heller.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Det siste året har det vært Eline Lund Fjærens «Ung jente, voksen mann». Den er helt fantastisk, og ga meg inspirasjon til noen av låtene på plata.

Hva gjør deg lykkelig?

- Å gjøre det jeg elsker, og å være sammen med dem jeg elsker.

Hvem var din barndomshelt?

- Sissel Kyrkjebø, da hun sang i «Den lille havfruen». Den filmen ble spilt noen tusen ganger, tror jeg. Jeg pleide å synge med og prøve å få til de lyseste tonene. Det ble vel litt nasalt.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Jeg er veldig rotete, men liker å ha det ryddig. Når jeg har mye å gjøre hoper det seg fort opp.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da spiser jeg potetgull og dipp og pizza og masse annet godt.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

- Kvinners rettigheter.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Simone Larsen. Så kan vi begynne å skrive på ny plate.

bente.rognan.gravklev@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen