Ishockey

Fan av Festus i Kruttrøyk

Han håper å ha startet en ny æra for norsk ishockey med sitt bidrag til Stavangers nye flotte hockeyhall.

Tore Christiansen (50)

Gründer og investor

Står bak den nye praktarenaen DNB Arena, som åpner med Stavanger-Vålerenga i 
ettermiddag.

I dag åpner den nye prakthallen i Stavanger. Hva betyr det for Stavanger, og norsk ishockey?

- For oss var dette et spørsmål om å være eller ikke være. Klubben har vært drevet med store underskudd i mange år, ikke på grunn av manglende oppslutning, men på grunn av manglende «produkter» å selge. Siddishallens begrensninger har simpelthen ikke gitt oss større inntektsmuligheter og vi har vært sluttsolgt før vi har nådd break-even for driften i alle år. Med nye DnB Arena mer enn dobler vi inntektene og satser på å levere positiv bunnlinje allerede fra første driftsår. For norsk hockey tror vi dette er begynnelsen på en ny æra. Vi både håper og forventer at de andre klubbene følger etter og gir hele Hockey-Norge et velfortjent og etterlengtet løft.

Tror du flere klubber vil komme 
etter?

- Dette er noe jeg både tror og håper. Uten en modernisering av fasiliteter vil norsk hockey ikke få den utvikling sporten både fortjener og sårt trenger. Vi vet at flere klubber jobber seriøst med tilsvarende prosjekter, for eksempel Lørenskog jobber med et slikt prosjekt på beddingen sammen med kommunen. Ellers kommer formannskapet i Asker på besøk til oss like etter åpningen for å høste erfaringer fra DnB Arena og Stavanger kommune. De har visstnok satt av penger til et forprosjekt og vi vil gjøre vårt for å overbevise dem om å gå videre med planene.

Du er kjent for å ha et stort hjerte for idretten og har sponset flere lag i Stavanger-området. Hvor mye penger har denne nye arenaen kostet deg?

- Arenaen har en sluttsum på rundt 210 millioner kroner, men vi er heldigvis flere eiere som løfter dette prosjektet.

Isflaten er fire meter smalere enn vanlig. Hvorfor?

- Vi valgte tidlig å bygge en isflate som har såkalte NHL-mål. Dette mener vi gir en litt annen type hockey med litt tettere spill og mer rett på mål-situasjoner. Vi driver med underholdning og mener bestemt at dette vil gi publikum en bedre opplevelse av sporten.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Jeg er en ivrig leser og konsumerer en del bøker i året. For det meste krim og holder vel John Grisham som en av mine favoritter.

Hva gjør deg lykkelig?

- Jeg er en ukuelig optimist så det er heldigvis flust av gleder, og ting å glede seg til. Skal jeg nevne noen spesielle ting er det gode opplevelser med familien, se andre mennesker glede seg over ting jeg føler jeg har bidratt med å skape og ikke minst å gi dem som kanskje ikke har verdens beste forutsetninger en ny sjanse.

Hvem var din barndomshelt?

- Det må ha vært Festus i Kruttrøyk.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- At min direkte væremåte av og til kan såre andre mennesker utilsiktet.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Det er og forblir en hemmelighet.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

- Alt jeg finner urettferdig.

Er du noe du angrer på?

- Massevis, men ikke verre enn at jeg klarer å leve med det.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Det måtte være min kone. Hun fikk satt meg fast for 33 år siden, men vi har ennå mye usnakket og ugjort.

tom.vestreng@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen