– Er som et sirkus

Dommer Tore Petterson synes det er spennende deltakere på danseparketten denne høsten.

Hvem: Tore Petterson (40)

Hva: Dommer i «Skal vi danse».

Hvorfor: Den 15. sesongen av TV 2-programmet har premiere lørdag 31. august.

Du har jo vært dommer i «Skal vi danse» i hvor mange år nå?

– Dette blir den fjerde sesongen.

Hvordan synes du det er?

– Veldig morsomt. Det er jo som et sirkus, verdens gøyeste sirkus.

Hva gleder du deg mest til med årets sesong?

– Det morsomste er å møte alle sammen, for vi får aldri møtt noen av deltakerne før på premieredagen. Og så gleder jeg meg til å se hvem som blir gode. Vi har alltid noen tanker på forhånd, men der har vi bommet ganske voldsomt før.

Hva synes du om årets casting?

– Veldig spennende. Jeg synes den treffer så mange ulike typer mennesker. Barn vet godt hvem Victor Sotberg er, og ungdom vet hvem Funkygine (Jørgine Vasstrand, jou.anm.) er. Deltakerne er ganske store navn i sine grupper.

Hvem gleder du deg mest til å se?

– Det er litt farlig å si for mye om sånne ting, men Aleksander Hetland er jævla kjekk, da. Alle liker jo å se kjekke menn på dansegulvet, så jeg håper han blir skikkelig god.

Hvem tror du kommer til å gjøre det best?

– Jeg tenker jo at Funkygine har noen fordeler fordi hun er så godt trent. Men om hun har rytme, er det jo ingen som vet. Det eneste vi vet, er at hun er god til å løfte tunge ting, så det blir spennende å se.

Hva er det rareste du har opplevd på «Skal vi danse»?

– Det må være da Frank Løke rev av seg klærne. Det var en rar opplevelse. Det må vært det rareste og det mest idiotiske.

Hvordan var det å sitte der da?

– Vi har jo regi på øret, så jeg skjønte ganske fort at ingen visste at det skulle skje. Så det var et sjokk. Men at det var et nakensjokk, vil jeg ikke si, vi har jo sett folk på TV med mindre klær enn det. Men det var litt dårlig gjort overfor partneren som ikke visste noe på forhånd.

Hva gjorde at du ble dommer?

– Jeg ble først spurt om å være med som deltaker, men da ble jeg samtidig spurt om å være med på «Farmen». Og av en eller annen grunn valgte jeg «Farmen». Veldig rart, med tanke på at jeg alltid har ønsket å være med på «Skal vi danse». Men fordi jeg takket nei, endte det med at jeg ble spurt om å være dommer. Så da ble det begge deler.

Du har selv danset?

– Ja, og aller første gang jeg ble spurt om «Skal vi danse», så var det faktisk som proffdanser, det er noen år siden. Jeg danset i det som nå heter Drammen Sportsdanseklubb, standard og latin. Først var jeg mest glad i latin, men så ble jeg glad i standarddans. Jeg er ganske høy, og det ser veldig fint ut i standarddans.

Hva er det verste med innspillingene?

– Du er låst tolv lørdager fram i tid, så da blir det ikke bursdager og bryllup. Og så må jeg finne noe å ha på meg hver lørdag, det er det verste.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Vanskelig spørsmål. Jeg tror det må bli «Det er slutt» av Sissel Gran. Jeg synes kjærlighet er viktig og vanskelig, og den handler om historiene til dem som ble forlatt. Så det gjorde et inntrykk på meg, jeg har vært på begge sider av den boka.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg var veldig opptatt av Sissel Kyrkjebø da jeg var ung. Syntes hun sang helt fantastisk.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg kan være litt redd for konfrontasjoner, så det skulle jeg ønske at jeg ikke var. Jeg er veldig redd for å få kjeft, noe jeg får veldig sjelden får, så det er en helt irrelevant frykt.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da går jeg på McDonalds.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Hvor god tid har du? Det er veldig mange saker som engasjerer meg, og jeg vil gå ganske langt for å få fjernet den regjeringen som sitter nå.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Skulle gjerne tatt en prat med Trump og Listhaug, de er av samme ulla.

En alvorsprat?

– Ja, rett og slett en alvorsprat.