Jostein Forsberg. FOTO: PRIVAT

Bygger om by for bluesen

Jostein 
Forsberg (54) er daglig leder for 
Not­odden Bluesfestival, som åpner i morgen.

Hvordan ligger årets festival an, er dere i rute?

- Vi ligger fint an nå, og er godt i gang med praktiske ting i forbindelse med organiseringen. Det er relativt omfattende, vi bygger jo tross alt om en hel by, men er i rute. Alt ser fint ut.

Hva blir høydepunktet for deg personlig på Notodden Bluesfestival?

- For meg er det mye forskjellig, men jeg er spesielt spent på Hugh Laurie, for han har fått så flotte omtaler internasjonalt i år. I tillegg gleder jeg meg til å se Rival Sons og Rosanne Cash, som også har vært mye omtalt i forkant av festivalen. Blant de mer ukjente artistene, du kan kanskje kalle det et kjentmannstips, er jeg veldig svak for Nick Moss Band.

Hvordan ser du på Notodden Bluesfestivals muligheter for å beholde knutepunktstatus?

- Jeg anser mulighetene som relativt gode. Vi leverer en festival som er godt innenfor det som er forventet av oss, og jeg er sikker på at evalueringen vil avdekke at intensjonen bak festivalen etterleves.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Serien «Juvikfolket» av Olav Duun. Det er en dyp serie på slektsnivå og har mange interessante psykologiske betraktninger. Man kommer langt inn på den norske folkesjela, kan du si.

Hva gjør deg lykkelig?

- Det er mye forskjellig. Når uka er over, og jeg sitter sammen med familien fredag kveld, da er jeg lykkelig. I tillegg trives jeg godt på scenen sammen med bandet mitt.

Hvem var din barndomshelt?

- Tarzan! Da jeg var liten likte jeg å gå på kino, og en av de store filmheltene mine var Tarzan, så det må nesten bli ham.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Jeg får vel svare at jeg noen ganger er litt mindre godt organisert enn jeg bør være.

Hva gjør du når du skeier ut?

- For å avreagere liker jeg å gå på konsert sammen med gode venner. Det hjelper meg å koble ut hverdagen, og jeg er jo veldig musikk­interessert.

Hva er du villig til å gå i ­demonstrasjonstog mot?

- En god gammel skikk jeg har fra ungdommen, er å demonstrere mot atomvåpen. Det gjør jeg gjerne igjen.

Er det noe du angrer på?

- Nei, det er det ikke. Ting jeg har gjort, har gitt meg lærdom uansett.

Hvem ville du helst stått fast 
i ­heisen med?

- Å stå fast i heisen med Martin Luther King jr. ville vært veldig interessant. Vi kunne snakket om holdninger, menneskeverd og menneskerettigheter. Han kunne sikkert også lært meg et og annet om rasisme.

petter.bronstad@dagsavisen.no