Sport

Blir pappa for tredje gang

Espen
 Knutsen (42) er hockeytrener for VIF, som vant seriemesterskapet for 29. gang tirsdag. I dag spiller de 1. kvartfinale.

Dere er best når det gjelder 
nok en gang. Hva er det med 
Vålerenga og vinnerkultur?

- Tja si det. Det er noe som er i vegga. Folk vet hva som skal til, og man må sette krav til at spillerne jobber det de kan. Da blir det som regel bra. Vålerenga har vist gjennom mange år at vinnerkulturen er bra. Det er ikke nok med bare vinnerkultur, må ha et mannskap. Vi var ikke favoritter i år, så det er litt overraskende at vi vant.

Du har selv ytret for mer slåssing og mer show på kampene. Og du har selv vært nevenyttig da du spilte. Så da må vel slike episoder som vi så mot Stavanger være 
helt greit, eller?

- Det er en del av gamet at det kan bli ampert og slagsmål. Men spillerne må ta ansvar og vite når skal slutte å slåss, samt at dommerne må vite når de skal gripe in. Nevekamp er ok, men det jeg ikke liker er stygt spill. Får spillerne lov til å slå litt på hverandre, tror jeg det blir mindre stygt spill, som krysstaklinger mot nakke og hode. Stygge taklinger gir ofte skader. Men det blir sjelden skader av en real nevekamp. Det jeg først og fremst ønsker er å få bort alt det stygge spillet.

Dere spiller første kvartfinale 
mot Frisk Asker i kveld. 
Hvorfor valgte dere Frisk?

- Det sto mellom Rosenborg og Frisk, og vi følte at Asker-laget er bra for oss. Vi har vunnet fire av fem denne sesongen, og ikke minst er det kort reisevei til bortekampene. Det var totalpakken som avgjorde.

Hvilken bok har 
betydd mest for deg?

- Jeg har ikke lest så mange bøker, men har lest «Gjeld» av Torgrim Eggen, og selvbiografien til den canadiske hockeylegenden Wayne Gretzky. Heller nok mest til sistnevnte bok. Jeg leste boka om «The Great One», da jeg var ung, og spilte selv.

Hva gjør deg lykkelig?

- Hva skal jeg si? Tid med venner og familie. Også blir jeg pappa igjen om tre uker. Denne gang til ei jente. Det gleder jeg meg veldig til!

Hvem var din barndomshelt?

- Bjørn «Donald» Kolsrud. Han var på topp for Vålerenga da jeg var guttunge, og han var kanskje den beste backen i Vålerenga noensinne.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Glemskheten. Jeg glemmer ting hele tida, som å ringe tilbake når jeg skal, og jeg får stadig kjeft av kona for det.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Spiser masse sjokolade, potetgull og is. Sjokoladepudding ved vaniljesaus er favoritten.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog for eller mot?

- For nye ishaller i Norge. Der har Norge en lang vei å gå, og vi trenger sårt nye haller.

Er det noe du angrer på?

- Nei, egentlig ikke. Gjort er gjort. Jeg kunne sikkert trent enda hardere styrke fra 16-22-års alderen. Da kunne jeg kanskje fått en lengre karriere og vært sterkere og hurtigere. I dag blir det altfor lite trening, selv om jeg fortsatt spiller litt hockey på senior-pluss-nivå.

Hvem ville du helst 
stått fast i heisen med?

- Bono i U2. Jeg er skikkelig fan av gruppa. Har fulgt dem i mange år, og fått med meg mange konserter.

tom.vestreng@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen