Navn i nyhetene

Mor av en ninjababy

Det er sjelden å se en veldig ekte og troverdig dialog mellom to venninner på film, mener Kristine Kujath Thorp, som er aktuell med filmen «Ninjababy».

Hvem: Kristine Kujath Thorp (28)

Hva og hvorfor: Skuespiller. Spilte i «Den største forbrytelsen», og har nå premiere med filmen «Ninjababy».

Yo! Fortell om Ninjababy!

– Nei, det er en ... litt mørk komedie. Den handler om en kvinne som blir ufrivillig gravid. Så er det for sent å ta abort, og hun må finne ut av hva hun skal gjøre med livet sitt.

Det er for få filmer om abort der ute. Evigaktuelt tema!

– Ja, i resten av verden er det veldig mye snakk om det i hvert fall. Folk strammer jo inn og lager huleboer-lover rundt om i verden.

Er det kontroversielt, tror du?

– Jeg tror ikke folk kommer til å bli sjokkert av filmen i Norge. Men i andre land er det sikkert flere som rynker på nesa.

Det blir ekstra moro med utenlandslansering, da? Med tagline «Det er ikke kjærlighet. Det er sperm.»

– Jeg håper det! Det er jo gøy! Men det blir moro i Norge og.

Du har spilt en annen film denne vinteren og. «Den største forbrytelsen». Hvordan var det?

– Det var en helt annen type rolle og jobb. På «Ninjababy» kunne vi le oss gjennom hele dagen. På «Den største forbrytelsen» var det veldig tungt, til tider. Men jeg er utrolig glad for at jeg fikk være med å fortelle den historien.

Er det noen likheter der? Mellom de to filmene?

– Hvis det er noe, så er det vel arbeidsmetodene til Eirik (Svensson) og Yngvild (Sve Flikke). De gir veldig mye rom for improvisasjon og lange takninger. Det gjør at man føler seg ganske fri som skuespiller.

Det høres lettere ut å bare få tre sekunders opptak og «Smil! Nå!».

– Nei, jeg synes ikke det. Hvis du får beskjed om hva du skal gjøre blir du veldig låst. Med lange takninger har man muligheten til å gå ordentlig inn i karakteren. Og finne mer ut hvem man er. Det kan være veldig gøy, hvis man blir kjent med karakteren.

Ligner du? På Rakel i «Ninjababy»?

– Jeg kan kjenne igjen måten hun snakker med venner. Hun har mindre filter enn jeg har, men det er var fint å finne en kvinnelig karakter som snakker veldig åpent. Det er sjelden å se en veldig ekte og troverdig dialog mellom to venninner på film.

Hvordan da?

– Det er ikke så ofte man hører to jenter som snakker om bæsj og forskjellig konsistens på mensen og sånt, som jeg opplever at er veldig vanlig. Jenter snakker ufiltrert med hverandre om kropp og sex.

Glem Hollywood, dette er Skandinavisk Koselig Vulgærfeminisme!

– Haha, ja kanskje det. Men vulgærfeminisme, det høres ut som noe som er pressa fram. Dette er bare sånn vi snakker til vanlig.

Du bor i Danmark, men nå er du i Norge. Hva gjør du her?

– Jeg spiller inn det siste av Nordsjøen, en ny katastrofefilm. Og så skal jeg på kinoturné med Ninjababy.

Haha, når vi først har bestemt oss for å like en skuespiller, da liker vi dem veldig!

– Ja. Det er veldig rart for meg at det plutselig har løsna. Jeg har jo holdt på lenge, så jeg er veldig glad for at det har skjedd. Det er litt sjukt.

Til slutt, noen faste spørsmål: Hva gjør deg lykkelig?

– Å spille skuespill. Men også å sitte for meg sjøl og skrive og tegne og male.

Ahh. Er du en sånn som egentlig liker hjemmekontoret?

– Ja, det gjør meg ikke kjempemye, så lenge jeg kommer meg ut litt. Jeg sitter og nørder for meg selv, og så går jeg en runde rundt blokka. Og så samme vei tilbake når jeg er ferdig på jobb. Så får jeg ramma inn dagen.

Er det noe du angrer på?

– Det eneste jeg kommer på er at jeg søkte på en sånn Shakespeare-skole i England og dumma meg veldig ut.

Haha, fortell!

– Jeg tenkte at jeg skulle gå «all in» på å være skuespiller, og at den korteste veien var å komme inn på en av de beste skolene i verden. Så jeg tenkte bare tut og kjør. Så jeg betalte i dyre dommer og dro ned til England. Men de skolene er veldig klassiske. Så det ender med at jeg står foran en sånn blod-alvorlig jury og skal framføre noe fra Hamlet. Men det går helt i stå. Jeg klarer ikke komme på teksten og får helt panikk. Jeg begynner bare å banne. Til slutt sier de folka bare «I think we’ve seen enough.»

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– En som har hatt korona allerede. Det ville vel være mest safe.

Mer fra Dagsavisen