Navn i nyhetene

Nordnes uten kontroll

NRK-programleder Silje Nordnes liker å ha kontroll. Da er det jo litt uvant å lede et program hvor ingen vet hvem deltagerne er.

Foto: NRK

Hvem: Silje Nordnes (35)

Hva: Programleder.

Hvorfor: Leder sangkonkurransen «Maskorama» på NRK, hvor seerne skal gjette hvem som synger bak maskene.

Grattis med Maskorama! For et søtt og koko konsept, om det er lov å si?

– Ja, det er veldig lov. Vi var jo spente på hvordan publikum skulle ta det imot, så det er gøy at så mange blir med på leken, og finne ut hvilke kjendiser som er bak maskene. Selv om det er noen da, som synes det er helt meningsløst. Men Maskorama er jo et veldig artig, lettbeint program. Det trenger vi mennesker alltid, men kanskje spesielt nå.

Les også: Silje Nordnes sitt nye radioprogram skal være et lyspunkt i korona-mørket

Hva liker du med konseptet?

– Det er noe friskt og artig med at det er kjente folk som gjør ting utenfor komfortsonen, uten at navnet og fjeset er grunnen til at de er med. Jeg tror man blir mye mer fri når man synger uten at noen kan se hvem det er. Jeg er glad i sangkonkurranser, som Stjernekamp for eksempel, men det blir så trist når noen ryker ut, for jo lenger de er med, jo mer får de profilert seg. I Maskorama er det jo bare gøy når noen ryker, for da får jo publikum en premie – å se hvem som er bak maska.

Hadde du takka ja til å være med som deltaker tror du, hvis du ikke var programleder?

– Ja, det tror jeg. Men bare fordi det er med maske! Du har liksom ingenting å tape.

Hvilken låt hadde du valgt da?

– Noe jeg visste at jeg klarte. Ikke en låt av Susanne Sundfør eller Ariana Grande, på en måte.

Men det virker veldig spennende, da, å være programleder, når at alt er så mystisk?

– Veldig! Alt er mega-hemmelig. Vi er helt adskilt fra deltakerne, og de er adskilt fra hverandre. Deltagerne er tildekka hele tida, og har på en genser hvor det står «ikke snakk til meg». Vi blir fulgt rundt over alt sånn at vi ikke skal møte på dem i gangen – for selv om ansiktet er tildekt, så skal vi heller ikke se kroppsfasong og høyde. Sist måtte jeg vente ganske lenge på do, faktisk, fordi det var en deltaker som skulle gå forbi.

Les også: Markus fra P3Morgen skal få uforutsigbare ting til å skje på TV

Men er du en type som liker overraskelser, da?

– Nei, det er jeg jo egentlig ikke. Jeg liker å ha kontroll, jeg, så dette er litt spennende. Men premisset er så tydelig lagt på forhånd her. Jeg skal ikke vite og skal ikke ha kontroll, så da går det fint. Det er noe annet når jeg blir helt vippet av pinnen.

Har det skjedd da, sånn i programleder-sammenheng?

– Ja, i P3morgen var det jo et hakka kjør. Ronny og Markus synes det var gøy å leke med at jeg ikke likte å gå utenom planen. En gang fikk jeg beskjed om at jeg skulle lede en time på treningssenteret «Barrys Bootcamp», for eksempel. Da var de bare sånn, vær så god! Sett i gang!

Vi har aldri møtt hverandre, men likevel føler jeg at jeg kjenner deg gjennom radioen. Kan du merke på folk at du har en sånn effekt?

– Ja, på en måte, men nordmenn er jo redd for å bry andre, så det er ikke så ofte folk sier noe. Men når de gjør det, så går det der igjen. «Jeg føler jeg kjenner deg». Det er jo hyggelig! Og da pleier jeg svare: «det gjør du nok også». Kanskje nesten like godt som vennene mine. Det er jo på en måte radioens natur, man kommer så nær.

Les også: Hivju vil erobre verden med ekstrem viking-reality

Er det ubehagelig?

– Nei, egentlig ikke. Men dating kan være utfordrende. Enhver relasjon starter litt skeivt, på en måte!

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg hadde en lærer i femteklasse som heter Eva, som jeg fortsatt møter på når jeg er hjemme på Hamarøy. Hvis hun er på samme fest som meg, kan jeg bli stående med henne hele kvelden. Hun er en fantastisk dame. Hun så alle elevene sine, og var sånn til stede.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg bekymrer meg veldig mye, for unødvendige ting. Så skjønner jeg etterpå at det ikke var noe stress, og tenker «jeg må huske det neste gang!». Men så bekymrer jeg meg like mye da også. Jeg har lært å leve med det.

Er det noe du angrer på?

– Jeg angrer ikke mye på de store tingene. Men jeg kan jo angre på at jeg lå og scrolla på Instagram i to timer i går før jeg gikk og la meg.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Kanskje Kristin Skogen Lund? Hun ble personlighetstesta i «Sånn er du»-podkasten til Nils Brænna og Harald Eia, og da kom det fram at hun er utrolig lite bekymra. Jeg kunne sikkert lært litt av henne.