Navn i nyhetene

Sigmund kjøpte heller ny billett hos SAS da Norwegian krevde bagasjegebyr

Prinsippfaste Sigmund Larsen skal aldri fly Norwegian igjen. Ikke engang om de gir ham hans eget fly.

Bilde 1 av 2

Hvem: Sigmund Larsen, 60 år, bor på Frekhaug i Meland kommune på Vestlandet.

Hva: Jobber med shipping.

Hvorfor: Skapte overskrifter forrige uke da han måtte betale for bagasjeovervekt hos Norwegian. Larsen betalte 2100 kroner for ny billett hos SAS, i stedet for 750 kroner for for to kilo bagasjeovervekt hos Norwegian. Etter klagestorm fra passasjerer som har fått gebyr for overvektig bagasje, har Norwegian varslet at de kommer til å endre håndhevingen av reglementet. Senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Tonje Næss, sier til Nettavisen at de beklager overfor passasjerer som kan ha blitt urettferdig behandlet.

Du gikk heller til konkurrenten SAS, da Norwegian ville ta betalt for bagasjeovervekt. Hvorfor? 

– Jeg reiser en del og synes det var svært provoserende. Trillebagen min veide ti kilo, og så hadde jeg en liten bag til PC-en på to kilo, eller to komma én eller noe. De sier det har med sikkerhet og innsjekking å gjøre. Men innsjekkingen tar nå lenger tid. Det aksepterer jeg ikke. Da går jeg heller til konkurrenten, hvor du blir behandlet skikkelig. Så enkelt er det.

Hvor var du på vei da dette skjedde? 

– Jeg skullet fly fra Oslo til Stockholm.

Hva var det første som slo deg da du ble bedt om å betale for overvekt? 

– Jeg sa til dem at dette er helt forkastelig, og at jeg ikke aksepterer det. Så sa jeg til dem at jeg går og tar et annet fly, fordi dette gidder jeg ikke. Av prinsipp.

Er du en prinsippfast fyr? 

– Ja, når det er snakk om idioti.

Har du blitt bedt om å betale overvekt før? 

– Nei. Jeg har reist en del innenlands og utenlands, og jeg har aldri blitt bedt om å betale overvekt før. Men jeg har stor forståelse for at hvis du kommer med fire eller fem bager, så kan det ikke aksepteres. Men bagen min var på ti kilo. Flyet går ikke noe senere av den grunn, og bagen tar ikke mer eller mindre plass i hattehyllen.

Les også: Her vil de kaste fiffen ut av første klasse på toget

Nå har Norwegian beklaget. Hvordan føles det? 

– Det tar jeg ikke imot i det hele tatt. Norwegian er ikke oppriktige når de beklager. Dette har de gjort helt bevisst for å tjene mer penger. Det er ikke på grunn av innsjekking og tid. Så for meg kan de gjøre hva de vil, men jeg skal ikke fly noe mer med Norwegian, om jeg så får mitt eget fly.

Du nevnte at du er mye på reisefot? 

– Mye og mye, alt er jo relativt. Men jeg flyr minst åtte til ti ganger i året til Oslo.

Hvis du kunne flydd med hvilket som helst flyselskap, hvilket ville du valgt? 

– Jeg har to favoritter. Hvis jeg skal østover, flyr jeg Emirates Air. Dersom jeg skal vestover, flyr jeg KLM.

Hvor i utlandet flyr du helst? 

– Jeg har bodd i Midtøsten i 11 år, så det er som mitt andre hjem.

Kult! Hvor i Midtøsten? 

– Åtte år i Dubai, tre år i Saudi-Arabia.

Hvor ville du flydd, hvis du kunne fly hvor som helst? 

– Kunne tenkt meg en tur til Cape Town.

Høres bra ut. Hva er din mest minneverdige flytur? 

– Det må vel være en tur jeg var i Japan med kona. Hun var gudmor og døpte en båt. Det var en veldig fin tur. Jeg jobber i shipping, skjønner du.

Så må jeg spørre. Hva synes du om flyskam-debatten?

– Det synes jeg er patetisk, rett og slett. De fleste flyr fordi de skal på jobb og gjøre noe. Så det hysteriet har jeg ikke sansen for. Miljøtingen skal vi være oppriktige om, men det er andre ting som forurenser mer enn fly, som vi fortsatt gjør. Vi kan begynne med turismen, men da kan vi ikke forvente å utvikle reiselivet i Norge. Så det har jeg ikke sansen for. Jeg er for gammeldags.

Les også: Flyskam brer seg i Norge

Da går jeg over til de faste spørsmålene i spalten. Hva gjør deg lykkelig? 

– At andre har det bra. Jeg kan glede meg stort av det.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Bibelen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Hvem er din barndomshelt?

– Må være en av disse fotballspillerne, da. Kevin Keegan. Så du skjønner sikkert at jeg er Liverpool-fan, hehe.

Hva misliker du mest ved deg selv? 

– Jeg er vel litt impulsiv, da.

Hva gjør du for å skeie ut?

– Da gjør jeg ikke så mye. Spiser god mat. Jeg har diabetes, så det blir å spise mat som jeg egentlig ikke skal spise.

Det må være lov. Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot? 

– Jeg vil gå i demonstrasjonstog hvis de prøver å gjøre Norge om til republikk. Jeg er stor fan av monarkier.

Er det noe du angrer på? 

– Det er alltid noe jeg angrer på. Men ikke noe jeg kommer på helt på stående fot.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med? 

– Steve Jobs.

Lest denne?: Forfalsket hele CV-en og et magasincover for å få toppjobb i Trump-administrasjonen – og fikk den