Navn i nyhetene

– Noe av det største i livet

Neste år får Kenneth Fjeld besøk av sitt store idol.

Kenneth Fjeld og Chuck Norris.

Hvem: Kenneth Fjeld (44)

Hva: Kampsportinstruktør som driver Aesir Academy på Krokstadelva.

Hvorfor: Han var den første i Europa som graderte til 5. grad i Chuck Norris System, og neste år skal, dersom alt går som planlagt, selveste Chuck Norris komme på besøk til Fjeld og hans elever på Krokstadelva.

Hva betyr det å få Chuck Norris på besøk?

– Det er kjempestort for meg. Han har vært et idol for meg helt siden jeg var liten gutt. Bortsett fra det å få familie, er det å få Chuck Norris på besøk noe av det største jeg opplever i livet. Jeg gleder meg veldig.

Vet du akkurat når han kommer?

– Nei. Og det er litt strenge regler, så hvis det var satt en dato nå, ville jeg uansett ikke gått ut med det. Han vil ikke ha noen kø utenfor studio av mange andre som ikke har noe med saken å gjøre.

Er du helt sikker på at han kommer?

– Mannen blir jo 79 neste år. Hvis helsa hans holder, kommer han. Han har lovet meg det selv. Han har sagt at han skal besøke alle regionene i sin organisasjon, og han har vært frisk og rask i år.

Hva er spesielt med Chuck Norris- systemet sammenlignet med andre kampsporter?

– Det inneholder et pensum som er fire ganger stører enn andre tradisjonelle stilarter. Du blir trent på en annen måte, og det er veldig selvforsvarsorientert. Ved siden av har man også et verdisett som er viktig å bevare. Det er mye rart innen kampsport nå om dagen, så det er viktig å ha verdier som fundament.

Hva tenker du på når du sier at det er mye rart innen kampsport? Er det MMA du sikter til?

– Jeg elsker MMA som treningsform, men det er ikke til å stikke under en stol at enkelte MMA-miljøer ikke er bra. Det er mange ungdommer som ser på UFC, og som synes det er tøft og kult, og gjerne vil trene sånn. Treningsformen er veldig bra, men samtidig tiltrekker det seg en del miljøer som egentlig ikke burde ha noe med kampsport å gjøre. I enkelte tilfeller tiltrekker det seg kriminelle som vil bli verre på det de er allerede er ille på. Du kan se at enkelte av dem som konkurrerer i MMA oppfører seg som dyr noen ganger, fremfor å vise gode verdier utad. Jeg underviser MMA i studioet vårt, men du må ha plettfri vandel for å trene det, og det er ingen som ønsker å skade hverandre på trening. Jeg har kastet ut mange opp gjennom åra, men de går andre steder og trener den dag i dag. Det har kostet meg bilreparasjoner og litt av hvert, men jeg gjør heller det enn å ha slike folk i klubben.

Hvordan er Chuck Norris som person?

– Han er et av de snilleste menneskene jeg noen gang har møtt. Han er så jordnær at du vil nesten ikke tro det. Når du snakker med ham, skulle du tro han var naboen eller i familien. Han snakker med alle og er interessert i alle.

Hvor mange elever har du?

– Akkurat nå er jeg oppe i 150. Målet er å øke. Vi øker mye nå om dagen.

Hva fikk deg til å satse på kampsport?

– Det var Chuck Norris. Jeg drev med langrenn, og det var min store greie, men første året på ungdomsskolen ble jeg alvorlig syk, mistet all muskelkraft og var sengeliggende i et halvt år. Så hadde jeg onkel som snek inn noen filmer, blant annet av Chuck Norris og Bruce Lee. Flere leger sa at jeg ikke kom til å bli frisk, men jeg skulle bli det, og begynte med karate på Nippon karateklubb, og siden har det blitt karate. Det er aldri noe jeg har sett meg tilbake på. Du blir aldri utlært.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg har lest mange bøker, men jeg vil si «The Art of War» av Sun Tzu. Det er en gammel bok fra Kina som handler om forskjellige krigsstrategier. Og for ren underholdning er det Dan Brown.

Hva gjør deg lykkelig?

– Familie. Kone og barn.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg må være aktiv. Jeg har vanskelig for å slappe helt av.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Det er ikke ofte jeg gjør, men da blir det vel en kebabmiddag og en kampsportfilm.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg vil gjerne beholde Nedre Eiker kommune. Jeg liker ikke at alt skal sentraliseres rundt Drammen, og tror det blir en skeiv fordeling av midler.

Er det noe du angrer på?

– Jeg skulle begynt med kampsport tidligere. I dag begynner barn helt ned i tre-fire års alder.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– En heistekniker.