Navn i nyhetene

Kongen av Pride ville stått fast i en heis med Kongen

Festivalansvarlig for Oslo Pride mener dagens parade er viktig for å stå sammen om å vise solidaritet for mangfold.

Festivalansvarlig for Oslo Pride, Fredrik Dreyer (24), mener dagens parade er viktig for å stå sammen om å vise solidaritet for mangfold.

Du har vært med å arrangert Pride i Oslo noen ganger nå, har du ikke?

Jo, dette er mitt andre år som festivalsjef, men jeg har vel vært med i ledelsen i fem eller seks år nå.

Hva er det gøyeste med å være festivalsjef for Oslo Pride?

– Akkurat nå føles det som et maraton skal jeg si deg! Men det aller morsomste er å se hvordan festivalen vokser frem. Det å se alle menneskene som kommer til det fristedet de trenger, er det som gir oss motivasjon. Det er fantastisk å lede en gjeng med så flinke og engasjerte folk. Vi er cirka 70 personer som jobber med Pride i løpet av året, og en hel haug med frivillige under festival er med på å skape en så stor og mangfoldig festival, som er så viktig for så utrolig mange.

Følg Dagsavisen på

og

!

I dag er selveste paraden. Vil du si at det er ukas høydepunkt?

– Både ja og nei. Oslo Pride består av mye. Det jeg synes er høydepunktet i år er Pride House of Pride Art. Det har vært over 80 debatter og over 100 kunstnere har stilt ut kunst til Pride Art. Men paraden trekker definitivt flest folk.

Hva er den viktigste grunnen til å gå i paraden i dag?

– Den viktigste grunnen til å gå er å stå sammen om solidaritet. Man bør gå for retten til å være seg selv og retten til å elske uavhengig av normer som er knyttet til legning og seksualitet i dag.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Vanskelig spørsmål, men jeg tror jeg må si Harry Potter. De første bøkene betydde mye gjennom barndommen, og jeg er jo fortsatt ganske ung.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det å se andre mennesker ha det bra. Enkelt og greit.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Det er nok at jeg kanskje har en tendens til å ta på meg for mye arbeid. Jeg har ikke så lett for å si nei, og det kan bli litt slitsomt til tider.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da ser jeg på film og spiser is rett fra boksen. Eller så prøver jeg å gjøre absolutt ingenting, og prøver å ligge så diagonalt som overhodet mulig.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Oi, der er ganske mye! Det som provoserer meg mest er mennesker som blir urettferdig behandlet, og det som engasjerer meg mest akkurat nå er å få et godt helsetilbud for transpersoner. Men hvis du ser på Pride-paraden, er jo det også cirka 40 demonstrasjonstog på en gang.

Er det noe du angrer på?

– Jeg tenker alltid at det er noen ting som selvfølgelig kunne vært annerledes, men jeg bruker ikke mye tid på anger. Jeg mener det er feil bruk av tid.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Den listen er lang, men den første må bli Ingrid Bjørnov. Kongen kommer også høyt på listen, jeg skulle gjerne visst litt mer om hvordan der er å være Kongen. Men jeg tror faktisk at kanskje Dronningen og jeg hadde hatt det gøyere sammen.

Les også: Skeiv Aktivist, ja visst!

Mer fra Dagsavisen