Navn i nyhetene

Lokalpolitiker om Holmlia: – Som mor tør jeg ikke la datteren min gå ut alene

Senterpartipolitiker Aisha Naz Bhatti sier at det ikke lenger er nok å snakke om fritidsklubber og andre «myke» tiltak.

Aisha Naz Bhatti (37)

• Politisk rådgiver i Sp.

• Vil ha stopp på volden på Holmlia

Du bor selv på Holmlia, og fikk skytingen tirsdag på nært hold. Hvordan opplever du situasjonen der?

– Stort sett så går det bra. Folk trives og det er et lokalsamfunn hvor folk lever sine liv. Det som skjedde på tirsdag er uholdbart og alvorlig. Det er ikke lenge siden forrige skyteepisode heller. At noen bærer våpen og bruker det midt på lyse dagen på et offentlig sted er uholdbart. Vi kan ikke snakke om fritidsklubber og andre «myke» tiltak lenger. Men tiltak som kan få slutt på dette. Som mor tør jeg ikke la datteren min gå ut alene. Jeg prøver å tenke positivt, men mange er bekymret for barna. Dette skaper frykt.

• LES OGSÅ: Senterpartipolitiker Aisha Naz Bhatti: – Politiet var her. De var synlige i noen dager, og så har vi ikke sett noe mer til dem

Føler du deg redd noen gang på Holmlia?

– Nei. Jeg gjør ikke det. Men de siste hendelsene har preget meg, og jeg blir sint. Jeg er blitt mer på vakt.

Hvorfor tror du det er blitt sånn?

– Si det. De har stort sett aldri vært noe tull her oppe. jeg er vokst opp her, og flyttet tilbake i 2015. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Det er sammensatte årsaker. Mange snakker om at deter for dårlige tilbud til barn og unge, og at de mangler møtesteder. Ikke alle blir fanget opp av idretten. Lokalsamfunnet gjør mye, men Holmlia er et område med store forskjeller. Noe fine og mindre fine områder. Holmlia senter er ikke akkurat mye innbydende. Det snakkes om områdesatsing. Men ungene må bli sett. Vi må se nabolagets barn som våre egne barn. Ta vare på dem. Stille opp for hverandre. Det finnes ikke noe fasitsvar.

Hva bør gjøres?

– Jeg har snakket mye med folk, og mange spør om hvor er politiet? Det står med politibilene sine på senteret et par dager, så ser vi ikke mer til dem. Det er ikke det vi ønsker. De må være i miljøet, gjerne sivilt. Vi trenger ikke bare politi, men også andre strakstiltak som kan få slutt på dette. Når det går så langt at de bruker våre fellesområder som sin boksering, må det kraftigere lut til. Politiet må få overtaket. De har ingen for autoriteter. På lang sikt må byrådet ta utfordringene på alvor. Barna, og det er særlig gutta det gjelder, må ses. De må sysselsettes, og de må ha gode rollemodeller. Forståsegpå-samtaler alene nytter ikke Vi har et bydelsutvalg som ikke har så mye makt, og de skal forvalte det de får beskjed om fra Rådhuset. Det er også for lange avstander og prosesser.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det er mange bøker som gjør inntrykk. Men den som dukket opp i mine tanker er: «The Autobiography of Malcolm X», av Alex Haley. Han var en fascinerende og inspirerende person.

Hva gjør deg lykkelig?

– At familien min og venner har det bra. Dattera mi.

Hvem var din barndomshelt?

– Oprah Winfrey. Hun er en sterk dame. Jeg har sans for kvinner som har pågangsmot og som baner vei.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg er stress.com. Jeg har en tendens til å overbekymre meg unødig.

Hva gjør du når du skeier ut?

– De må være så slenge seg i sofaen, se en film og kose meg med snop.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– For Palestina. Det er en veldig prekær situasjon der som har pågått lenge. Det palestinske folket har lidd nok. Jeg ønsker en løsning på det.

Er det noe du angrer på?

– Nei, fordi man lærer av sine feil og det man gjør. Å angre er bare selvskading.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Imran Khan. Leder for det største opposisjonspartiet PTI. i Pakistan, Han ønsker å implementere den skandinaviske velferdsmodellen i Pakistan, noe som hadde vært bra for det pakistanske folket.

Nyeste fra Dagsavisen.no: