Navn i nyhetene

Han skal fylle Engas nye stadion

– Ingen skal tro at vi skal kjøpe oss til kortsiktig suksess, slår VIFs nye daglige leder fast.

Hvem: Erik Espeseth (49)

Hva: Daglig leder i Vålerenga Fotball

Hvorfor: Begynte i jobben denne uka. Med nytt stadion i 2017 blir hans jobb å gjenreise Oslos stolthet til gammel storhet.

Hvordan er livet i ny jobb?

– Spennende og veldig hektisk. Det trives jeg med.

Hva skal du gjøre?

– Jobb nummer en er å skape begeistring og entusiasme rundt Vålerenga Fotball. Det måles på om vi har med byens næringsliv og alle hovedstadens innbyggere på kamp.

Alle? Det er da ikke plass til så mange?

– Det sier seg selv. Men hele byen skal identifisere seg med Vålerenga. Da fylles stadionet. Da kommer bedriftene.

Hva er suksesskriteriene?

– Jeg ville vært ganske dum om jeg etter fire-fem arbeidsdager definerte klare målsettinger for Vålerenga. Men målet er å fylle det nye stadionet. Det som er viktig er at ingen skal tro at vi skal kjøpe oss til kortsiktig suksess. Tvert imot, vi skal være en utviklingsklubb, på alle arenaer. Noen kjøper seg til kortsiktig suksess, da blir gjerne resultatet det. Kortsiktig.

Er det nå stille før stormen? Alt dreier seg om nytt stadion og 2017?

– Stille før stormen? Da jeg signerte lå vi to-tre poeng under streken. Jobb nummer en denne høsten er å berge plassen. Det ser knallbra ut, så får vi håpe vi tar de siste poengene. Det viktigste nå er at vi ikke bommer på noe. Stadionet har vært et dynamisk prosjekt, men når betongen er støpt, så er det for seint å bytte om på rommene. Vi kan ikke plutselig finne ut at vi trenger et møterom for spillerne i nulte etasje, etter at veggene er satt opp. Nå begynner ting å reise seg.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg har lest veldig lite bøker. Jeg leser alt av nyheter og aviser, bøker har jeg forbigått i stillhet. Jeg har prioritert å gjøre ting aktivt i stedet.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det er mange ting, alt fra å ha en koselig søndagsfrokost med mine to døtre og kona hjemme, hvor det er litt ro og fred og vi prater om livet, til å vinne fotballkamper man ikke hadde budsjettert med å vinne, til å ha gjennomført en god treningsøkt.

Hvem var din barndomshelt?

– Fantomet. Jeg husker fortsatt medlemsnummeret mitt.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Gjennomgående er jeg stort sett ganske fornøyd, men jeg er relativt utålmodig.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Spiser halvannen liter is med masse Daim-sjokoladesaus som stivner på isen, mens jeg ser på en god film.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for, eller mot?

– Jeg har vel aldri gått i demonstrasjonstog, og har ingen planer om å gjøre det heller. Jeg ytrer mine meninger på andre måter. Det kan definitivt bli noen opptog med nytt stadion, men det blir ikke noen demonstrasjon mot noe.

Er det noe du angrer på?

– Livet er for kort til å angre på det man har gjort. Det er bedre å faktisk gjennomføre og gjøre ting enn å sitte og lure.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Min mor. Vi kunne fått muligheten til noen lange og gode samtaler. Helst ikke med Kjetil Rekdal, for det ville blitt kaos.

Nyeste fra Dagsavisen.no: