Nyheter

Michelin-restaurant får bot fra Arbeidstilsynet

Fagn i Trondheim er ilagt en bot på 50.000 kroner av Arbeidstilsynet for å ikke ha oversikt over hvor mye de ansatte jobber.

Arbeidstilsynet gjennomførte 22. mai i år en uanmeldt kontroll på Fagn, som i februar i år ble tildelt en stjerne i den prestisjetunge Michelin-guiden.

Arbeidstilsynet har nå bedt Fagn om å rydde opp i fire forhold der de mener restauranten har brutt arbeidsmiljøloven, blant annet det de mener er mangelfulle arbeidsavtaler og manglende oversikt og registrering av arbeidstid, skriver Adresseavisen.

Les også: De serverer selleribrød og syltet knutekål - les hele anmeldelsen her

Nå har de ilagt Fagn en bot på 50.000 kroner for den manglende arbeidstidsregistreringen.

Regiondirektør Stig Magnar Løvås hos Arbeidstilsynet i Midt-Norge sier til Adresseavisen at de ikke har grunn til å tro at Fagn har prøvd å skjule noe som helst, eller at de med vilje latt være å ha et godt nok system for registrering av arbeidstid.

– Tvert imot opplever vi at Fagn har tatt våre pålegg på alvor og ønsker å rette opp. Men Arbeidstilsynet må forholde seg objektivt til brudd på regelverket og kan i liten grad legge vekt på om bruddet er bevisst eller skyldes manglende kunnskap eller prioritering, sier Løvås.

Varselet om overtredelsesgebyr kom før fristen for å oppfylle Arbeidstilsynets pålegg utløp.

Restauranten vurderer nå å klage på boten.

– På generelt grunnlag mener vi at det er uheldig at Arbeidstilsynet fatter vedtak om overtredelsesgebyr før den ordinære saken er avsluttet, sier advokat Heike Kristine Bentsen i NHO Reiseliv som bistår restauranten i saken.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen