Rørverket i denne 650-liters kjelen er den eneste maskinelle hjelpen Sølvi Gammelsrød har på Rygge Meieri, hvor de yster ost på gamlemåten.

Lokale matfat – til fornøyelse og kriseberedskap

Det er ikke barnemat å by på tradisjonsrik, kortreist kvalitet. Likevel er lokalmat en bransje i vekst – og et viktig ledd i selvforsyning.

Publisert Sist oppdatert

Et 146-årig historisk sus kan nesten høres i skvulpene. Sølvi Gammelsrød står med oppbrettede ermer og håret i skaut mens hun siler ostemasse fra den gigantiske kjelen med 650 liter melk, som kan bli til cirka 65 kilo ost.

Hun titter opp et øyeblikk med konsentrert blikk:

– Jeg får en glede av å se hva vi kan få ut av den fantastiske råvaren som melk er.

Hei
Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre

5 uker - 5 kroner

KJØP

Powered by Labrador CMS