Politiet hentet tirsdag opp Agnes Elisabeth Müller fra Lysefjorden. FOTO: FREDRIK VARFJELL/NTB SCANPIX

Vurderer å skjerpe siktelsen

DRAP: Kvinnen som ble funnet på 70 meters dyp i Lysefjorden tirsdag, er formelt identifisert som Agnes Elisabeth Müller (36). Politiet vurderer nå å skjerpe siktelsen mot ektemannen.

– Jeg vet at politiet vurderer å utvide siktelsen fra forsettlig til overlagt drap, men basert på dokumentene jeg har mener jeg det ikke er grunnlag for en slik utvidelse, sier mannens forsvarer, Ørjan Eskeland, til NRK.

Torsdag fikk politiet bekreftet det de trodde: at den døde kvinnen de hentet opp fra Lysefjorden tirsdag var den savnede Agnes Margrethe Müller.

– Vi følte oss sikre på at det var henne, på bakgrunn av hans forklaring. Nå er hun identifisert, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug til NTB.

Erkjente i avhør

Tirsdag hentet politiet opp en pakke fra bunnen av fjorden, som viste seg å inneholde liket av en kvinne. Kroppen var pakket inn og lå på 70 meters dyp sammen med en punktert gummibåt og en tung rørbit.

Da ektemannen ble konfrontert med funnet i politiavhør, avbrøt han avhøret. Etter en tenkepause ble han avhørt på nytt og erkjente drapet – tre uker etter at hans kone forsvant.

– Han har kommet med en forklaring rundt hvordan han har gjort dette, men det er flere vitneavhør og tekniske undersøkelser som skal gjennomføres før vi kan si mer om hvordan han har drept henne, sier Nord-Varhaug.

Kvinnen skal obduseres ved patologisk avdeling på Sykehuset i Stavanger fredag.

Parets to barn på sju og elleve år skal avhøres i et dommeravhør fredag. De to er under barnevernets omsorg og har fått oppnevnt bistandsadvokat.

Ønsker endret fengsling

Forsvarer Ørjan Eskeland sier siktede ønsker å få opphevet besøks- og medieforbudet han ble ilagt da han ble varetektsfengslet 30. april. Mannen har siden da sittet fengslet i full isolasjon.

– Jeg mener behovet for restriksjoner er helt annerledes nå enn det var før tilståelsen, sier Eskeland til Stavanger Aftenblad.

Mannen er varetektsfengslet fram til 28. mai, men kjennelsen om full isolasjon går ut 14. mai.

– Vi vurderer fortløpende om det er behov for restriksjoner, men vi er for tidlig i hans forklaring til å gjøre det nå. Vi planlegger et nytt avhør av ham tirsdag neste uke, og vil ikke ta noen ny vurdering på dette før det, sier politiinspektør Nord-Varhaug til NTB.

Savnet siden påske

Agnes Elisabeth Müller forsvant onsdag 16. april. Samme kveld ble det skrevet to meldinger fra hennes Facebook-konto på ektemannens Facebook-vegg: først «Elster deg» og så «eg mener Elsker». Et av spørsmålene politiet nå vil få svar på er om det faktisk var kvinnen som sendte disse meldingene.

To dager etter at Müller forsvant, meldte ektemannen henne savnet. Politiet satte i gang leteaksjoner på land og i vann, og gikk fra dør til dør for å hente inn vitneforklaringer. Etter en drøy ukes etterforskning ble ektemannen siktet for drap. Fram til tirsdag benektet han å ha drept sin kone.

Begge de to er tyske statsborgere, og bodde i området rundt Hamburg i Tyskland før de flyttet til Norge med sine to barn for snart fem år siden. Paret skulle skilles, og Agnes Elisabeth Müller ville ta med seg barna og flytte mer sentralt. (NTB)