Voldssiktet par får ikke være sammen med babyen sin

Besøksforbudet for et par fra Hønefoss som er siktet for grov kroppsskade mot spedbarnet sitt på elleve uker, opprettholdes av Ringerike tingrett.

Faren anket besøksforbudet, men Ringerike tingrett ga påtalemyndigheten medhold. Paret får møte barnet til fastsatte tidspunkter.

Les også: Voldssiktet far vil ha opphevet besøksforbud mot baby

Barnet har vært innlagt i over en måned på Ullevål sykehus i Oslo. Tilstanden er alvorlig, men ikke livstruende. Spedbarnet har fått alvorlige hodeskader, og er etter alt å dømme påført hjerneskader.
Symptomene til barnet tyder ifølge politiet på at skadene kan ha blitt påført ved å riste barnet, men politiet jobber med tre hypoteser.

Les også: Ingrid (84) ble liggende alene i en busk i 24 timer

Den første er at skadene er påført barnet med vilje. Den andre hypotesen er at skadene er resultat av et uhell. Den tredje er at de alvorlige skadene har medisinske årsaker.
Både mor og far har stilt seg uforstående til siktelsen. Før rettssaken sa farens forsvarer til VG at besøksforbudet er uriktig.
– Vi mener at dette besøksforbudet ikke har noen hjemmel. Det er ikke noen nær risiko og reell risiko for at man skal krenke dette barnet på noen som helst måte, sa farens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle.

Les også: Kongens sjåfører fikk nei til lavere pensjonsalder