FRP-NESTLEDER: Ketil Solvik-Olsen. FOTO: NTB SCANPIX

- Vinner mer enn vi taper

OLJE: Selv om de tapte slaget om Lofoten og 
Vesterålen, er Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen godt fornøyd.

- Vinner mer enn vi taper

olje: Selv om de tapte slaget om Lofoten og 
Vesterålen, er Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen godt fornøyd.

- Det smerter, sier Frp-nestleder Ketil-Solvik Olsen til Dagsavisen med henvisning til at det i samarbeidsavtalen mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre slås fast at det ikke skal åpnes for oljeboring i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det var et nederlag for regjeringspartiene, og en seier for Venstre og KrF.

Solvik-Olsen er likevel fornøyd med retningen.

- Du finner du veldig få, om noen, punkter der norsk politikk flytter seg vekk fra våre standpunkter. På noen områder forblir politikken like langt unna, Lofoten og Vesterålen er et eksempel på det. Vi endrer ikke standpunkt fra slik det er i dag, med den rødgrønne regjeringen, men nederlaget er at vi hadde veldig lyst til å flytte det nærmere oss, sier han.

Venstre og KrF fikk også gjennomslag for at det ikke skal iverksettes petroleumsvirksomhet ved Jan Mayen, iskanten, Skagerrak eller på Mørefeltene. Solvik-Olsen er likevel fornøyd med en plattform der det slås fast at regjeringen vil «holde et forutsigbart og høyt tempo når det gjelder å tildele nye områder for petroleumsaktivitet».

- Totalt sett vil folk i vårt parti, som er glad i oljen, og vil satse videre, se at vi vinner mer enn vi taper. Vi får en offensiv oljepolitikk, kombinert med en offensiv industripolitikk på land, sier han.

espen.lokeland-stai@dagsavisen.no