Forbrukerombud Gry Nergård. FOTO: NTB SCANPIX

Vil straffe Norsk Tipping

Forbrukerombudet vil be Markedsrådet om innkreving av et gebyr på 150.000 kroner fra Norsk Tipping for brudd på markedsføringslovens forbud mot skjult reklame.

I forrige måned annonserte Norsk Tipping på Finn.no. I annonsene het det at en Lotto-millionær hadde forskjellige ting som han ville gi bort. Forbrukerombudet konkluderer med at reklamestuntet var et klart brudd på markedsføringslovens forbud mot skjult reklame.

– Det bør være et velkjent prinsipp blant alle som driver med markedsføring at skjult reklame er forbudt. Jeg reagerer sterkt på at Norsk Tipping på en så omfattende måte har brutt denne regelen, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Norsk Tipping mottok 32.000 henvendelser. De falske annonsene ble vist 362.000 ganger. Det viser at den skjulte markedsføringen nådde ut til et stort antall forbrukere, mener Forbrukerombudet.

Norsk Tipping har nå fått beskjed fra Forbrukerombudet om at ombudet vil be Markedsrådet fastsette et overtredelsesgebyr på 150.000 kroner som en reaksjon på lovbruddet.

– På grunn av det store omfanget i denne saken og for å forhindre at Norsk Tipping eller andre bryter forbudet mot skjult reklame i framtiden, mener jeg at dette er nødvendig, sier Nergård.