Kristen Skogen Lund har to år på rad blitt utpekt til Norges mektigste kvinne av bladet Kapital. Nå tar hun over som administrerende direktør i NHO etter John G. Bernander, og tiltrer 1. november. FOTO: ERLEND AAS/NTB SCANPIX

Vil samle næringslivet

Kristin Skogen Lund vil åpne for en oppmyking av arbeidsmiljøloven og økt bruk av midlertidige når hun tar over som administrerende direktør i NHO.

INTERVJUET

Hvem: Kristin Skogen Lund

Hva: Ny administrerende direktør i Næringslivets hovedorganisasjon (NHO)

 

Hvordan vil vi merke at du blir
administrerende direktør i NHO?

- Det er ikke lett å si. Men jeg håper jeg vil bidra med å spre mer entusiasme rundt næringslivet og næringslivets rolle i Norge.

Er det for lite entusiasme, synes du?

- Ja, det synes jeg. Næringslivet står for verdiskapningen vi alle lever av.

Du ledet komiteen som skulle finne en arvtaker etter tidligere NHO-direktør John G. Bernander. Hva tenkte du da du fikk beskjed om at du selv var den foretrukne kandidaten?

- Alt dette gikk veldig fort. Da Bernander gikk av, så jeg ikke på meg selv som en åpenbar kandidat. Jeg hadde en god jobb i Telenor og ikke noe behov for å flytte på meg. Da jeg fikk sterke tilbakemeldinger om at jeg var en foretrukken kandidat, var det en sjelden mulighet. Da var det vanskelig å la være.

Det var aldri problematisk at du selv ledet ansettelseskomiteen?

- Da Johnny gikk av, var det naturlig at jeg som president i NHO måtte starte prosessen med å finne en arvtaker. Da det ble klart at jeg var en så aktuell kandidat, trakk jeg meg fra komiteen. Vi måtte gjøre det ryddig.

Hvordan er forholdene for norsk 
næringsliv i dag?

- Det er veldig forskjellig. Enkelte deler, som petroleumssektoren, går veldig bra. Men noen har tøffe tider. Møbel­industrien og aluminiumsindustrien er eksempler på det.

Hvordan skal man møte disse 
utfordringene?

- Man må sørge for at bedrifter klarer å hevde seg og at det ikke blir for dyrt å produsere i Norge. Til nå har norske bedrifter vært flinke til å få mest mulig ut av hver krone ved å jobbe smart og å ta i bruk ny teknologi. Det må vi fortsette å være flinke til. Så dels må vi opprettholde kompetansen, og dels må vi sørge for å ikke ha en for dyr krone. Men det finnes ikke noe enkelt svar.

På gårsdagens pressekonferanse nevnte du også at du mener det er behov for en mer fleksibel arbeids­miljølov?

- Først må jeg få si at det er viktig å ivareta sikkerhet og et godt arbeidsmiljø. Men mange lover og regler som gjelder i dag, ble laget for 40 år siden. De er stivbeinte og hører til en annen tid. I mellomtida har åpningstider forandret seg, og ny teknologi gjør at vi ikke er like avhengige av tid og sted. Jeg mener loven må tilpasses dette.

Har du et eksempel på en sånn stivbeint regel?

- Blant annet når det gjelder arbeidstid. Der har vi visse krav til hvor mye man skal kunne jobbe i løpet av en uke (ikke mer enn ni timer i løpet av 24 timer eller 40 timer i løpet av sju dager, journ.anm.). Med blant annet familiestrukturer som endres, kan det være fint for noen å ha mye jobb én uke og mindre en annen uke. I tillegg ønsker jeg at man senker terskelen for bruk av midlertidige stillinger. Det vil muliggjøre at flere kommer inn i arbeidslivet og vil dessuten gjøre det mulig å ta unna ujevn etterspørsel. Man trenger ikke alltid å bygge like mange skip, for eksempel.

Du har fått veldig mye skryt det siste døgnet. Hva mener du selv er dine sterkeste egenskaper?

- Akkurat nå er jeg naturlig nok opptatt av å dempe forventningene. Men jeg mener selv at jeg har mye energi. Og så er jeg åpen og ærlig. De fleste vet hvor de har meg.

På godt og vondt?

- Tja, jeg er ærlig på det som ikke går så bra også. Det mener jeg er den beste måten å gjøre det på. Det gjelder å ta tyren ved hornene.

Hvor ligger NHOs forbedringspotensial? Blir det noen endringer med deg i lederstolen?

- Det er veldig mange flinke folk i NHO som har fått til mye. Men som de fleste andre steder er det mye som kan bli bedre. NHO representerer et veldig bredt fellesskap, så det blir viktig for meg å virke samlende. Da står vi sterkere utad.

irene.thoresen.ronold@dagsavisen.no