Innenriks

Vil ha «ekte» svømmeundervisning

Aps Marianne Aasen vil gjøre 4.-klassingenes svømmetimer mer realistiske.­

KrFs parlamentariske nestleder Line Henriette Hjemdal gikk fredag ut i Dagsavisen og slo fast at partiet vil fremme forslag i Stortinget om en handlingsplan for fysisk aktivitet. I tillegg vil de fremme forslag om at alle norske 4.-klassinger skal gjennomgå en obligatorisk test av svømmeferdighetene.

Skal fortsette

Består man ikke denne testen, har skolen et ansvar for å fortsette å gi svømmeundervisning, mener Hjemdal. Aps skolepolitiske talskvinne Marianne Aasen er enig i at forslaget er godt, men hun ønsker også å gjøre svømmeundervisningen mer realistisk.

- Selvfølgelig skal vi ha vann i bassengene, for det er der undervisningen hovedsakelig skal foregå. Men samtidig er det et faktum at de aller færreste drukner i en godt overvåket svømmehall, sier hun.

Derfor ønsker hun å få elevene ut i vannet, slik at de kan lære seg å håndtere reelle situasjoner som kan oppstå i vannet, for eksempel knyttet til strøm og større bølger.

Må bade ute

Samtidig er Aasen klar over at lokale variasjoner kan gjøre dette vanskelig.

- Dette er vanskeligere i Tromsø eller Lofoten. Samtidig er det ytterst få steder som ikke har noen muligheter for bading ute, og de fleste badevakter sier at dette er noe man bør trene mer på, understreker hun.

Mer fra Dagsavisen