Innenriks

Vil ha Arnstad som ny leder

SP: Marit Arnstad har støtte fra 10 av 19 fylkeslag før arbeidet starter med å finne ny partileder når Liv Signe Navarsete går av på et ekstraordinært landsmøte i april.

Valgkomiteen som skal levere forslag til ny ledertrio og sentralstyre, blir oppnevnt av Senterpartiets landsstyremøte fredag. På bordet ligger en innstilling fra sentralstyret, som samles på Hadeland torsdag ettermiddag.

Ingen krever Vedum

Ifølge Klassekampen ligger Arnstad godt an til å kunne bli ny Sp-leder. Avisen skriver at Sogn og Fjordane, Hordaland, Nord-Trøndelag og Telemark er blant de ti fylkeslagene som støtter Arnstad. I tillegg har Østfold, Oslo, Vestfold, Buskerud, Akershus og Finmark stilt seg bak henne.

Ingen Sp-fylker som avisen har vært i kontakt med, krever at nestleder Trygve Slagsvold Vedum blir ny partileder. Nestlederen i Vedums hjemfylke Hedmark, Olov Grøtting, sier at Vedum er en kommende Sp-leder, men at det er et åpent spørsmål om det skjer nå eller senere.

Døra åpen

Arnstad har uttalt at hun ikke ser på seg selv som en aktuell lederkandidat, men at hun vil snakke med valgkomiteen dersom den vil snakke med henne. Det er blitt tolket som at hun holder døren åpen.

Senterpartiet velger ny ledelse under sitt ekstraordinære landsmøte som holdes på Thon Hotell Arena i Lillestrøm mandag 7. april.

Lederkabalen må legges på nytt fordi støyen som preget partiet etter tidenes dårligste valg i fjor høst, til slutt førte til at Navarsete stilte sin plass til disposisjon. Kort tid etterpå stilte sentralstyret sine plasser til disposisjon også. (NTB)

Mer fra Dagsavisen