Eksperter mener Narasin kan føre til antibiotikaresistens.
Nortura, som står bak merkevaren Prior, opplyser til NTB at selskapet satser på å kutte all bruk av Narasin i løpet av 2016. Fra før har Veterinærinstituttet planlagt et forskningsprosjekt for å se om det er mulig å fase ut bruken av Narasin.
– Vi støtter myndighetenes arbeid, men ønsker trykk på dette nå og har som mål at all Norturas kylling er Narasin-fri innen utgangen av 2016, sier visekonsernsjef Egil Olsvik i Nortura.
I dag får de fleste kyllinger i storskalaproduksjon fôrtilsetningsstoffet Narasin – stoffet som flere eksperter mener kan føre til antibiotikaresistens. I småskalaproduksjon gis alle én dag gamle kyllinger i stedet en vaksine.
Stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) i helse- og omsorgskomiteen sier meldingen fra Nortura er gledelig.
– Det viser at selskapet tar på alvor den utfordringen antibiotikaresistens utgjør. Dette viser at vi i Norge har en næringsmiddelindustri som tar innbyggernes helse på alvor. Jeg håper andre kyllingprodusenter tar etter Nortura i denne saken, sier Stensland. (NTB)
Les også: Leger slår alarm om ny kyllingbakterie