Innenriks

Vil fjerne dokument-avgiften

Årsmøtet til Oslo Frp vil ha vekk dokumentavgiften på bolig.

– Når prisene går i været, følger dokumentavgiften etter. Folk som flytter i Oslo blir ekstra hardt rammet fordi prisen på boliger er høy og prisene er økende. Bare i fjor økte prisene med hele 9,5 prosent, sier nestleder Camilla Wilhelmsen i Oslo Frps bystyregruppe og nestleder i byutviklingskomiteen til Dagsavisen.

Øker i takt

– Det betyr at også dokumentavgiften økte med 9,5 prosent, siden avgiften tar utgangspunkt i omsetningsverdien. I 2010 fikk staten inn 5,8 milliarder i inntekter fra dokumentavgiften. I 2016 er det i statsbudsjettet stipulert med 8,8 milliarder kroner i statlige inntekter fra avgiften, en økning på hele 3 milliarder kroner. Det er både urettferdig og urimelig at folk må ut med økte ekstrakostnader til staten fordi boligprisene øker, sier Wilhelmsen.

LES OGSÅ: Oslo Frp provoserer med omstridte asylforslag

Anmoder regjeringen

Oslo Frps årsmøte lørdag anmodet enstemmig regjeringen om å redusere satsen på dokumentavgiften, for på sikt å fjerne den helt.

– Er det rimelig og rettferdig at staten skal berike seg på økte boligpriser? spør Wilhelmsen.

I dag betaler man 2,5 prosent av salgssummen på en selveierbolig i avgift til staten. Dersom du kjøper en bolig til fire millioner kroner, må du ut med 100.000 kroner ekstra til staten.

Mer fra Dagsavisen