Innenriks

Vil at Frp revurderer partiets regjeringsdeltakelse

Fylkesleder i Finnmark Frp vil veie opp fordelene og ulempene for Frp ved å være i regjering.

– Det kan være en idé at landsstyret etter kommunevalget tar en diskusjon på om regjeringssamarbeidet fører med seg mest fordeler eller ulemper for partiet, sier fylkesleder i Finnmark Frp, Ronny Berg.

Også Kristelig Folkeparti har signalisert at de vil revurdere samarbeidet med regjeringen etter resultatet av kommune- og fylkestingsvalget er klart i september.

Se an oppslutning

Også for Berg er resultatet her avgjørende.

– Forrige lokalvalg fikk vi 11, 4 prosent oppslutning. Det var svakt. I år må vi i hvert fall opp til 16,4 prosent. Gjør vi det dårlig i kommunevalget, blir det desto vanskeligere å motivere tillitsvalgte til å stå på foran stortingsvalget i 2017, sier Berg.

Nye samarbeid?

Mange av Frps fylkesledere Dagsavisen har snakket med er fornøyde med dagens samarbeidsmodell, der Venstre og KrF er bundet av en samarbeidsavtale med regjeringen, men enkelte ser også for seg andre løsninger. Flere kunne tenke seg å ha de to støttepartiene med seg inn i regjeringen, for å redusere offentlig støy, mens enkelte godt kunne tenke seg å ha med Venstre inn i regjering, men ikke KrF.

Mer fra Dagsavisen