– Vi forventer at arbeidsgiver håndterer det på en god måte

To barn ble påkjørt i Dyreparken i Kristiansand fredag formiddag. En av dem er alvorlig skadd. I dag uttaler arbeidstilsynet at de foreløpig ikke velger å gå inn i saken.

Bakgrunnen er at det ikke er en sak mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, skriver Fædrelandsvennen.

– Enn så lenge har Arbeidstilsynet valgt å ikke gå inn i saken, sier fungerende tilsynsleder Bjørn Tore Hansen i Arbeidstilsynet.

– Det kan godt være at vi går inn i saken på sikt. Det er også en psykisk helse til den ansatte i Dyreparken som skal ivaretas. Vi forventer at arbeidsgiver håndterer det på en god måte, sier han.

Fra Abra Havn i Dyreparken i Kristiansand der to barn ble skadd i en ulykke tidligere i dag.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Fra Abra Havn i Dyreparken i Kristiansand der to barn ble skadd i en ulykke tidligere i dag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

To barn på tre og seks år ble påkjørt ved Abra Havn i Dyreparken i Kristiansand like etter klokka 10.30 fredag. Treåringen ble alvorlig skadd og fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Seksåringen betegnes som uskadd.

Fredag ettermiddag opplyste sykehuset at guttens tilstand er uavklart.

Oslo universitetssykehus opplyser overfor NTB lørdag morgen at oppdatering vedrørende guttens tilstand ikke vil bli gitt.

Barna skal ha blitt påkjørt av et elektrisk kjøretøy som brukes til å transportere sengetøy og andre varer til gjestene på hotellet, skriver Agderposten

bilde nummer to: Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix