Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er inspirert etter søndagens partibarometer fra VG, som viser langt større oppslutning for Arbeiderpartiet enn for Høyre. FOTO: MARIT HOMMEDAL/NTB SCANPIX

VG-måling: Årets høyeste oppslutning for Ap

Arbeiderpartiet vokser på søndagens partibarometer, men det gjør også Frp. – Det er fortsatt mulig å vinne valget, sier Jens Stoltenberg (Ap).

Ifølge VGs partibarometer for søndag har Ap nå den høyeste oppslutningen på avisens målinger siden november i fjor. Partiet går fram 2 prosentpoeng, og har nå en oppslutning på 30 prosent.

Statsminister Jens Stoltenberg mener målingen viser at de rødgrønne fortsatt har en sjanse til å vinne stortingsvalget.

– Det er krevende. Det er ikke enkelt, men det er mulig. Målingen i dag viser at gapet krymper, så det er en sjanse der, sier han.

Høyre mister 1,6 prosentpoeng i søndagens måling, og har nå 25,6 prosent oppslutning. Samtidig vokser Frp med 0,9 prosentpoeng til 16,5 prosent.

– At vi er såpass mye større enn Høyre inspirerer, sier Stoltenberg.

Miljøpartiet de grønne ligger godt under sperregrensen med 2,9 prosent oppslutning, ned 0,4 prosentpoeng fra forrige måling. Rødt mister også velgere, ned 0,6 prosentpoeng til 1,3 prosent.

Ellers er det små forandringer i søndagens partibarometer. SV går ned 0,3 prosentpoeng til 4,5 prosent oppslutning, Sp stiger 0,1 prosentpoeng til 5,5 prosent, og Venstre stiger 0,1 prosent til 6,6 prosent. KrF øker med 0,5 prosentpoeng til 5,7 prosent. (NTB)