Venstre-topp om Grande: – Sakene er veldig uheldige for hennes omdømme utad

– Jeg skjønner hvorfor hun ikke ligger høyt på popularitetsmålingene nå, sier stortingsrepresentant Guri Melby om partileder Trine Skei Grande (V).

Stortingsrepresentant Guri Melby, som også sitter i sentralstyret i Vesntre, har vært blant dem som har slått ring om partileder Trine Skei Grande, og har tatt partilederen i forsvar, tross alt bråket som har vært rundt henne. VG har tidligere skrevet om at Venstre-lederen blant annet skal ha omtalt ordfører i Eid kommune Alfred Bjørlo (V) som «psykopat».

Les også: Utpekt som lederemne: – Det er et stort kompliment

Guri Melby sitter på Stortinget og i sentralstyret for Venstre.
Foto: Kenneth Lia Solberg

Brukes på en veldig rar måte

Jeg som kjenner Trine vet at de de utspillene det var snakk om ikke sier noe om henne som person, og at de er tatt veldig ut av sin sammenheng og brukes på en veldig rar måte. De menneskene som har vært berørt av dette, for eksempel Bjørlo, har tatt det med knusende ro. Men sakene er veldig uheldige for hennes omdømme utad. Jeg skjønner at hun ikke ligger høyt på popularitetsmålinger nå. Men jeg vet at hun jobber utrettelig for Venstre og for å få gjennomslag for Venstres saker. Hvis vi skal sende en i krigen for våre saker, er det Trine jeg ønsker å ha i forhandlingsrommet.  

–  Kunne du ikke gjort de like godt selv, altså? Du er jo nevnt som mulig neste leder av Grande.

Trine har årelang erfaring fra Stortinget, lokalpolitikk og krevende samarbeid, også i regjering. Jeg tror man ikke skal undervurdere viktigheten av det.

Les også: Et parti på Hell

Trines CV er at hun gjør gode valg

Statssekretær Sveinung Rotevatn, som jobber under klima- og miljøminister Ola Elvestuen, og som selv ble lansert av Trine Skei Grande som potensiell ny leder i Venstre, har dette å si om bråket rundt partilederen, og hennes for tiden lave oppslutning blant velgerne:

Trine Skei Grande er partileder. Det er veldig mye bråk nå, og velgerne pleier ikke å like når det er bråk i partiet, sier han.

Men har hun ikke selv en del av skylden for situasjonen partiet er i nå?

 Det er selvfølgelig alltid slik at partilederen er sterkt forbundet med hvordan partiet hun leder gjør det. Trine Skei Grande har tatt partiet gjennom tre valg. Alle har vært historisk gode valg for Venstre. Trines CV er at hun gjør gode valg, så det er planen vår denne gangen også. Man kan si hva man vil om resultatene hun oppnår, men jeg jobber tett på henne og ser hvordan hun jobber knallhardt og setter partiet foran alle andre hensyn, sier Rotevatn.