Innenriks

– Venstre gjør Høyre til et grønnere parti

Foran landsmøtet der Venstre skal diskutere samarbeid, vil Henrik Asheim (H) hylle partiet for at de har gjort Høyre grønnere.

– Venstre og vi er enig om retningen vi skal, men Venstre presser oss til å få farten opp. Derfor har de gjort Høyre som parti grønnere, sier Asheim til Dagsavisen.

Asheim viser til at Venstre i budsjettforhandlinger har fått gjennomslag for:

En klimapakke til kommunene.

Et statlig investeringsfond for grønn teknologi, Fornybar AS.

Og en klar forpliktelse om et grønt skatteskifte, som det forhandles om på Stortinget nå.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Viktig samarbeid

Venstre har varslet at samarbeid blir et diskusjons tema på landsmøtet, og det er ikke utenkelig at partiet vil benytte anledningen til å stille klare krav til fortsatt borgerlig samarbeid, både Frp som regjeringsparti og til regjeringssjef Erna Solbergs ledelse av troppene.

Asheim, som nå jobber med videreutviklingen av Høyres klimapolitikk, vil påminne Venstre om at de har fått til mye på feltet sammen.

– Venstre har selv trukket fram klima som en av grunnene til at de valgte å samarbeide med oss, sier Asheim.

Høyre hadde selv landsmøte forrige helg. Der vedtok de at de vil gå for et bredest mulig borgerlig samarbeid ved stortingsvalget 2017.

Høyre holder døren åpen for at Kristelig Folkeparti (KrF) og Venstre kan bli en del av regjeringssamarbeid ved neste korsvei, noe samarbeidsavtalen også åpner for i dag.

MDG-lederduo i intervju: - Vi skal utfordre og forandre Høyre og Ap

– Tar ikke for gitt

Det ofte rettet mye oppmerksomhet til hvem KrF skal samarbeide med etter valget, men Asheim vil understreke at Venstre er like viktig for Høyre.

– Vi anerkjenner viktigheten av samarbeidet med Venstre. De er et viktig vippeparti, og vi tar ikke deres støtte for gitt, sier Asheim.

Les også: Venstres Abid Raja vil gi far fem uker mer perm

Mer fra Dagsavisen