Innenriks

Vekterstreiken fortsetter

Dagens samtaler mellom partene i vekterstreiken førte ikke fram, og streiken fortsetter.

Partene i vekterkonflikten, Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og NHO Service, kom ikke nærmere enighet etter sonderingssamtaler hos Riksmekleren mandag.

Riksmekleren tok initiativ til å fortsette samtalene etter at partene snakket sammen søndag ettermiddag og kveld helt fram til midnatt. Men mandag ettermiddag var det klart at samtalene ikke førte til at partene gjenopptar formell mekling. Samtalene hadde pågått hos Riksmekleren siden klokken 10.00 mandag formiddag.

Pessimistisk

Administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service er pessimistisk med tanke på å komme til enighet.

– Vi har ikke noe mer å gi. Ballen ligger hos Norsk Arbeidsmandsforbund. Om de ikke modererer sine krav, ender dette i en langvarig vekterstreik som vil være veldig ødeleggende for bransjen og vekternes omdømme. Den rammer uskyldig tredjepart og kritiske samfunnsinteresser, uttaler Furulund på NHO Services nettsted.

NAFs leder Erna Hagensen konstaterer på forbundets nettsted at det ikke var mulig å nærme seg i samtalene.

– Det er bare å beklage at arbeidsgiverne ikke har fremlagt noe nytt på bordet ut over det som allerede lå der ved fredagens brudd. Derfor ga ikke disse sonderingene noe resultat og partene er like langt fra hverandre, sier Hagensen.

Trappet opp

Norsk Arbeidsmandsforbund tok mandag morgen ut ytterligere 1.200 organiserte vektere i streik. Dermed er cirka 3.000 vektere tatt ut i streik.

Flere flyplasser er stengt, og andre har sterkt begrenset kapasitet på grunn av at sikkerhetskontrollen er rammet av streiken. NAF har tatt ut 149 vektere i streik ved Gardermoen.

Dersom streiken fortsetter i flere dager, blir ytterligere 439 av NAFs vektere tatt ut i streik onsdag morgen.

Den andre organisasjonen som organiserer vektere, Parat, godtok tilbudet fra NHO Service før helgen og er ikke i streik.

Mer fra Dagsavisen