Innenriks

Vedum: – Ingenting er gitt

– Her er løsningen og politikken det avgjørende, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum om den politiske høsten. Han betegner trontalen som «ganske forsiktig».

Vedum sier til TV 2 sier at han «egentlig ikke» ser noen forskjell på trontalene før Venstre kom med i regjering og denne trontalen.

– Det er ganske likt. Det er en ganske forsiktig trontale. De legger inn floskler som «grønt skifte» bare for at det skal stå der. Men det er politikken som teller til slutt, så det er ikke noen store endringer, sier Sp-lederen.

Å gå i regjering er egentlig ikke noe mål i seg selv, understreker han.

Les også: Regjeringen venter økt usikkerhet – styrker Norges allianser internasjonalt

– Det er bare et middel. Det viktigste, enten man er på Stortinget eller i regjering, er å få gjennomslag for sakene. Og både når det gjelder sentralisering, avgiftspolitikk og beredskap – og så kunne jeg fortsatt sånn – må vi ha en annen retning, sier Sp-lederen.

Han betegner det som skjer i KrF som «litt uvanlig», men sier det er viktig å ha respekt for prosessen.

– Og så får vi ta det ansvaret som vi er gitt av velgerne hvis de sier at de ønsker et skifte. Men da må vi forhandle. Så ingenting er gitt. Her er løsningen og politikken det avgjørende, sier Trygve Slagsvold Vedum til TV 2.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen