Innenriks

Våknet til flaggermus i underbuksa

– Jeg skulle ta tak i underbuksa, da jeg syntes å skimte et merkelig kryp før jeg så noe bevege seg, forteller Hallvard Asbjørn Hansen.

MOSS (Dagsavisen Moss Dagblad): – Jeg har hørt om luremus som gjemmer seg i underbuksa, men ikke flaggermus, humrer Hallvard Asbjørn Hansen.

Det var onsdag morgen at mossingen sto opp for en av sine regelmessige grytidlige spaserturer. Vekkerklokka viste 05.30, og i nabolaget ved Værlebukta lå nok de fleste og sov sin dypeste feriesøvn.

Men èn nattevåken skapning var ute på tokt – og var kommet seg inn i Hansens hus.

– Jeg skulle ta tak i underbuksa som hang på en stol, da jeg syntes å skimte et merkelig kryp før jeg så noe bevege seg. Så fikk jeg se at det var en flaggermus som hang i underbuksa mi. Jeg grep etter telefonen for å forevige den, forteller Hansen.

Nattdyret tok det hele med stoisk ro mens det ble filmet og fotografert.

Det er ikke første gang Hansen ser flaggermus i nabolaget, men de pleier gjerne å oppholde seg i trærne utenfor. Likevel mener han å ha forklaringen på hvordan flaggermusen kom seg inn.

– Vi har et vindu på luftestilling i taket, så den har sikkert ramlet inn der. For stolen med underbuksa sto rett under vinduet, forklarer han.

Hansen bærer ikke nag til inntrengeren, som nå har flydd bort etter å ha blitt hengt ut i skyggen.

– Jeg får ta det som en naturopplevelse, sier den turglade mannen.

Les også: Den foreldreløse mirakel-elgkalven Raptus har blitt en stjerne

Mer fra Dagsavisen