Utdanningsbyråd Anniken Hauglie. FOTO: HILDE UNOSEN

Urolig for ansattflukt

BARNEHAGEFLUKT: Utdanningsbyråd i Oslo, Anniken Hauglie, sier barnehageansatte ikke bør trekke forhastede konklusjoner.

- Jeg er også urolig for at mange ansatte har signalisert at de skal slutte. Jeg har sagt at jeg håper de ansatte ikke drar forhastede konklusjoner, men avventer til de ser hvem som skal ta over driften, og hva de tilbyr av betingelser, sier byråd for kunnskap og utdanning i Oslo, Anniken Hauglie.

I går skrev Dagsavisen om at mange barnehagelærere vil slutte i barnehagene de jobber i når barnehagene selges eller blir konkurranseutsatt, fordi de frykter dårligere lønns- og arbeidsvilkår. I tillegg har flere foreldre reagert, blant annet fordi de føler at de ikke er blitt inkludert i prosessen.

- I prosessen har det vært en lang periode med informasjonsvakuum for ansatte og foreldre. Når du vet at du vil få en ny arbeidsgiver, dukker det opp mange spørsmål. Men flere svar har vi ikke hatt muligheten til å gi. Ikke fordi vi ikke har hatt lyst, men fordi svarene er betinget av hvem som skal overta. Men jeg har forståelse for at det skaper frustrasjon og irritasjon blant ansatte og foreldre, sier Haugli.

Hun presiserer at det blir stilt strenge krav til de private aktørene.

Dagsavisen skrev i går at Utdanningsforbundet ikke er prinsipielt mot privatisering av barnehager. Det stemmer ikke.

stian.fyen@dagsavisen.no.