Ubaydullah Hussain i Profetens Ummah er siktet for trusler. Her fra demonstrasjonen utenfor den amerikanske ambassaden i høst. FOTO: KRISTER SØRBØ

Ubaydullah Hussain truer igjen

Arslan Ubaydullah Hussain gjentok truslene mot de to norske journalistene i går.

Hussain ble nylig løslatt fra varetekt, men er fortsatt siktet for trusler mot Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud, en annen journalist og Det Mosaiske Trossamfund.

Fengselsoppholdet har tydeligvis ikke fått ham på andre tanker. I går gjentok talspersonen for den ekstremistiske gruppa Profetens Ummah - ordrett - truslene som fikk ham fengslet i utgangspunktet.

 

Gjentar truslene

På sin egen Facebook-side skriver han: «E-post som kan fengsle en muslim i det 'demokratiske' landet Norge: Til Nina Johnsrud, Dagsavisen: Artikkelen er mottatt av både kjente og ukjente brødre, og den er IKKE godt mottatt. At du har snoket i folks privatliv har satt sinnene i kok og du må ikke bli overrasket dersom noe eller noen dukker opp i privatlivet ditt også! Dette er ikke en trussel, kun nyttig informasjon til ditt eget beste.»

Dette er den samme e-posten Nina Johnsrud mottok like etter at hun hadde en sak på trykk i Dagsavisen der hun avslørte at ekstreme islamister tok jegerprøven for å skaffe seg våpen lovlig.

 

Grove trusler

Den andre journalisten mottok også trusler etter en sak om ekstreme islamister. Hussain har også gjengitt denne trusselen på sin Facebook-side (utdrag): «Måtte Allah sin forbannelse ramme deg i denne verdenen og i det hinsidige (...) Akkurat som du har gått inn i privatlivet til våres brødre, kan noen gå inn i privatlivet ditt (...) Resten av historien kan du tenke deg selv.».

Hussain skriver videre: «DETTE ER IKKE EN TRUSSEL, ADVARSEL ELLER EN SKREMMEMAIL, JEG OPPLYSER DEG BARE OM FORHOLDENE SOM KAN OPPSTÅ GRUNNET DIN LØGNAKTIGE ARTIKKEL. EI HELLER OPPFORDRER JEG TIL DETTE. MEN DERSOM NOE SKJER MED DEG, VIL JEG SMILE HELE VEIEN TIL BEGRAVELSE.»

Den andre avisen og journalisten har ikke stått fram offentlig.

- Jeg synes det er verre for kollegaen som nå blir omtalt med fullt navn. Det er ikke så enkelt å vite hvordan andre medlemmer av denne gruppen vil reagere. Dette er jo verre enn det som ble skrevet til meg, sier Nina Johnsrud.

 

Kontaktet politiet

- Vi ble raskt klar over at trusselen som tidligere var sendt vår journalist, var lagt ut på nytt på Hussains hjemmesider. Det synes vi er alvorlig, uavhengig av hva slags forklaringer Hussain selv gir for hvorfor han gjør dette. Jeg har kontaktet politiet, som følger opp saken, sier Kaia Storvik, sjefredaktør i Dagsavisen.

- Ettersom vi allerede har anmeldt trusselen, var det ifølge politiet og deres jurister ikke nødvendig å gjøre det igjen, men dette er selvsagt noe vi følger svært nøye med på, og kommer det nye trusler, vil vi selvsagt anmelde, legger hun til.

samfunn@dagsavisen.no