Thorvald Stoltenberg beskrev det som sin verste sorg å miste datteren Nini Stoltenberg. Hun ble bisatt i Uranienborg kirke mandag. FOTO: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX

Trøster seg med omtalen av Nini

BISETTELSE: I sitt minneord til datteren Nini, beskrev Thorvald Stoltenberg det som sin verste sorg å miste datteren.

– Det er meningsløst at Nini på 51 år dør før meg. Men trøsten har vært dere, de utallige hilsenene og den omtalen hun har fått, sa Thorvald Stoltenberg til en fullsatt Uranien kirke under bisettelsen.

Han var overveldet av oppslutningen i kirken og de hundrevis av brevene familien har mottatt med hyllest til Nini.

 

Familiens betydning

Sturla Stålsett, som kjente Nini Stoltenberg godt fra sin tid som generalsekretær i Kirkens Bymisjon, forrettet i bisettelsen. Han gjorde det samme da hennes samboer, Karljohn Sivertzen, døde for et år siden.

Stålsett fremhevet i sin tale betydningen familien hadde for Nini Stoltenberg.

-  Og i alle de vanskelige årene var det du Thorvald, som sto aller nærmest, sa Stålsett.

Han beskrev et menneske med et veldig spenn i livet sitt, et menneske med så mange gaver og ressurser. Et liv i spennet mellom det varme livsbejaende til det skjøre, vonde, usikre og urolige.

 – Hun levde intenst og urolig, med stor glede og stor sorg. Minnene inneholder det samme spennet som livet, men sterkest lyser varmen og kjærligheten, sa Stålsett.

 

Mot og åpenhet

Kjente personer fra norsk politikk og samfunnsliv strømmet til Uranienborg kirke for å vise Nini Stoltenberg den siste ære.

En gjennomgangstone hos dem som deltok i bisettelsen var Nini Stoltenbergs mot og åpenhet.

– Et varmt og spontant menneske som glitret mye. Hun var en veldig åpen person som fortalte viktige ting, som det at hun slet med narkotika, sa Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen til TV 2 da han ankom kirken.

 

Åpen familie

 Mange trakk også fram betydningen av Stoltenberg-familiens åpenhet rundt Nini Stoltenbergs narkotikaproblemer.

 – At en så kjent familie er åpne om dette, er viktig. Det gir en trygghet til mange andre familier som opplever den samme tragedien, sa Aps leder Jonas Gahr Støre.

Søsknene Camilla og Jens holdt også minneord over en kjær datter og lillesøster.

Jens Stoltenbergs datter, Catharina, hedret sin tante med solosang. Lars Lillo-Stenberg bidro også med solosang i bisettelsen. (NTB)