Innenriks

Trekker seg fra Frelsesarmé-konserter

GRYTEKONSERTER: Flere artister trekker seg fra Frelsesarmeens grytekonserter på grunn av organisasjonens holdning til homofile.

– Jeg har besluttet å trekke meg fra konserten. Jeg kan ikke støtte en organisasjon som går så imot det jeg tror på, sier Idol-artisten Martine Rygvold til Adresseavisen.

Etter at TV 2 avslørte at Are Veraas ikke får være korpssekretær i Frelsesarmeen fordi han er homofil og har kjæreste, valgte Rosenborg å kutte sin støtte til organisasjonen.

Flere artister trekker seg

Da trondheimsbandet Soup hørte dette, valgte de å trekke seg fra grytekonserten i Trondheim. Nå har også Idol-Martine, Klaus Sonstad, Askil Holm og Kine Valstad trukket seg fra Frelsesarmeens grytekonserter.

– Når lite og ingenting skjer i Frelsesarmeens syn på homofili, synes både Kine og jeg at tiden var inne for å ta et tydelig standpunkt, sier Askil Holm til Trønder-Avisa.

– Jeg har like stor respekt for Frelsesarmeens arbeid for fattige og trengende som jeg har problemer med å forstå at de kan nekte å la et menneske leve et liv i kjærlighet med en samboer eller ektefelle, sier Sonstad til Adresseavisen.

D.D.E. sier at de vil spille konserten lørdag som planlagt.

– Vi er på ingen måte enige i deres bestemmelse for homofile. Samtidig synes vi at de gjør så mye bra at vi på tross av det har vært med og støttet dem i mer enn 15 år, sier Bård Jørgen Iversen i bandet til Adresseavisen.

Respekterer at artister trekker seg

Frelsesarmeen sier de respekterer at enkelte artister ikke ønsker å støtte dem.

– Vi må respektere at folk velger hvem de vil støtte og hvem de stiller opp for. Det må være valgfritt og etter eget ønske, sier informasjonssjef Andrew Hannevik til Adresseavisen.

– Vi tar ingen til inntekt for verken Frelsesarmeens trosgrunnlag eller syn i etiske spørsmål. Vi ser på arrangementene rundt julegrytene som støtte til vårt arbeid for vanskeligstilte og ikke mer enn det, sier han. (NTB)

Mer fra Dagsavisen