Trekker seg: Helge Solum Larsen (39) trakk seg i går kveld som nestleder i Venstre etter voldtektsanmeldelse. Han er innlagt på sykehus etter fylkesårsmøtet i Rogaland Venstre, der den angivelige voldtekten skal ha funnet sted. FOTO: SCANPIX

Trekker seg fra alle verv

Helge Solum Larsen, nestleder i Venstre, er anmeldt for å ha voldtatt en 17 år gammel jente. Han trekker seg fra alle verv i partiet.

Opplysningene om voldtektsanmeldelsen ble gjort kjent i kveld på en hasteinnkalt pressekonferanse i regi av Stavanger Venstre.

 

Fylkesårsmøte

Voldtekten skal ha skjedd på Ryfylke Fjordhotell i Suldal lørdag kveld der det i helgen ble avholdt fylkesårsmøte for Rogaland Venstre.

Det opplyste gruppeleder for Stavanger Venstre bystyregruppe, Per A. Thorbjørnsen, på pressekonferansen sent i går kveld.

- Jeg ble informert om forholdet kvart på tre natt til søndag, sa Thorbjørnsen.

 

Jenta får venstrestøtte

Ifølge Thorbjørnsen er fornærmede medlem av Rogaland Unge Venstre.

Den 17 år gamle jenta leverte politianmeldelsen i dag, tre dager etter den angivelige voldtekten skal ha funnet sted.

- Rogaland Venstre har hatt kjennskap til saken en stund, og min klient forteller at hun har mottatt god støtte fra partiet, sier jentas bistandsadvokat Berit Johannessen til VG.

Larsens advokat, Inger Marie Sunde, sier på sin side at hun ikke vet når anmeldelsen ble innlevert. Hun vet heller ikke om det er tatt ut noen siktelse mot Larsen.

 

Larsen innlagt på sykehus

Den avgått nestlederen sier seg ikke skyldig i overgrepet, men bekrefter at den seksuelle omgangen fant sted.

- Han erkjenner at de har hatt sex, men ikke at det er voldtekt. Jenta er helt tydelig på at dette er voldtekt, sier gruppeleder Thorbjørnsen til Nrk.

Solum Larsen er sykmeldt og innlagt på sykehus, opplyser Thorbjørnsen videre. Ifølge Dagbladet skal det være snakk om behandling ved psykiatrisk avdeling.

 

Skei Grande fikk beskjed søndag

Partileder Trine Skei Grande ble informert om saken allerede søndag, men valgte å vente med å gå ut med dette til det var blitt levert en anmeldelse.

Hun har vært i kontakt med den 17 år gamle jenta som har anmeldt Larsen.

- Vi har ingen retningslinjer for å håndtere slike saker i Venstre. Norges lover og medmenneskelighet holder lenge, sier Skei Grande til Nrk.

 

Politisk talent

Helge Solum Larsen har vært nestleder i Venstre siden 2010, og har sittet i bystyret i Stavanger siden 1991. Han regnes av mange som et politisk talent, og ble heftig diskutert som en kommende stjerne i partiet sett i lys av at Venstre har to representanter på Stortinget. Solum Larsen ble sammenlignet med forhenværende Venstreleder Lars Sponheim.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt vil uttale seg i saken i morgen.