Nyheter

Travel vår for de folkevalgte

En lang rekke tunge saker står i kø når Stortinget kommer sammen igjen etter påske.

Blant sakene som er ventet å skape bølger, er nye forslag til asylinnstramminger fra innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Forslagene skal legges fram i begynnelsen av april.

Deretter går det slag i slag med blant annet flere stortingsmeldinger fra regjeringen om Nav, regionreform og energipolitikk.

Gjennomgang

Regionmeldingen fra kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) er en gjennomgang av oppgavene til fylkeskommunene, med tanke på sammenslåing av fylker til større regioner. Arbeidet med stortingsmeldingen har gått parallelt med den omstridte kommunereformen og arbeidet med å gi flere oppgaver til kommunene.

Samme måned skal de folkevalgte også ta stilling til stortingsmeldingen om en helhetlig energipolitikk fra olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

I april skal også arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) etter planen legge fram stortingsmeldingen om Nav som hennes forgjenger Robert Eriksson (Frp) satte i gang i november i fjor. Da varslet han blant annet en kritisk gjennomgang av de såkalte ungdomsgarantiene.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Debatt og følelser

Mai blir også en travel måned. I tillegg til de faste postene om revidert nasjonalbudsjett og kommuneproposisjonen, skal stortingspolitikerne også behandle regjeringens forslag til endringer av skatteloven, jordbruksoppgjøret og ikke minst den varslede integreringsmeldingen fra Listhaug, som etter all sannsynlighet vil vekke både debatt og følelser.

I juni skal helseminister Bent Høie (H) legge fram sin stortingsmelding om kriterier og systemer for prioriteringer i helsetjenesten. Meldingen er basert på vurderingene fra det såkalte Prioriteringsutvalget, som ble presentert i november i fjor.

Høie vil i løpet av våren sende også sende et lovforslag om fritt behandlingsvalg over til Stortinget. (NTB)

Les også: La innstrammingsplan våren før valgseieren

Mer fra Dagsavisen