Innenriks

Toppsjef Erik Sandøy, økonomidirektøren og to andre regionledere forlater omstridt selskap

Før helga sluttet regionledelsen i Tromsø brått. Nå forlater også toppsjefen, økonomidirektøren og to andre regionledere omsorgsselskapet Stendi.

Av: Knut A. Nygaard/Fagbladet

Det er nord24.no som skriver om saken tirsdag kveld, melder Fagbladet.

Regionledelsen i nord sluttet brått i selskapet som har hånd om hver fjerde krone norske kommuner bruker på privat omsorg. Nå slutter også administrerende direktør Erik Sandøy, økonomidirektøren og to andre regionledere, ifølge Nordlys' nettavis (bak betalingsmur).

Tidligere samme dag skrev Nord24.no at regionledelsen i nord ved leder Håkon Melseth og nestleder Tone Bergheim brått har sluttet i Stendi – tidligere Aleris Omsorg. Begge jobbet i selskapets regionledelse for Nordland, Troms og Finnmark – lokalisert i Tromsø.

Nord24.no har ikke fått noen forklaring om hvorfor ledelsen slutter.

Les også: Saksøker nok en privat helseaktør: – Flere kan komme til (+)

Stendi, som tidligere het Aleris, venter for tiden på dommen i en av tidenes mest omfattende arbeidsrettssaker. Omsorgsselskapet frykter mer enn 600 millionkrav hvis de taper denne rettssaken.

Under rettssaken kom det blant annet fram at Aleris brukte 70 prosent konsulenter og unngikk krav til lønns- og arbeidsvilkår, skriver Fagbladet.

– Jeg er glad og stolt over å ha fått være med på å bygge opp og sett hvordan selskapet utviklet seg over lang tid. Men nå er det på tide å la nye krefter lede utviklingen framover, sier Erik Sandøy i en pressemelding fra eierselskapet Ambea.

Stendi er Norges største private omsorgsaktør. De eies av det svenske selskapet Ambea som igjen kontrolleres av internasjonale fond. Så sent som i januar i år kjøpte og overtok svenske Ambea selskapet Aleris Omsorg og endret navn på virksomheten i Norge til Stendi.

Les også: – Si opp Aleris-kontraktene

Etter oppkjøpet av Aleris Omsorg kontrollerer det svenske internasjonalt eide konsernet 25 prosent av det private omsorgsmarkedet i Norge.

Mer fra Dagsavisen