To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge

Regjeringen setter av to millioner kroner ekstra til tiltak mot antisemittisme i Norge i det endelige budsjettet for neste år.

Tirsdag ble regjeringspartiene enige om å flytte på totalt 200 millioner i statsbudsjettet for 2020. To millioner skal gå til å styrke handlingsplanen mot antisemittisme, som regjeringen i september vedtok å forlenge og videreføre, skriver Dagen.

Først foreslo regjeringen 3,7 millioner kroner til dette for neste år, men etter høringsinnspill er det nå lagt på ytterligere to millioner kroner.

– Vi har sett at det har vært gode tiltak som er satt i gang, ikke minst i regi av Det Mosaiske Trossamfunn, sier KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan, til Dagen.

Les også: Anti-jødisk hærverk i Norden kan være koordinert aksjon

Han viser til at trossamfunnet har utdannet jødiske veivisere, som ofte er unge som reiser rundt på skoler og underviser om hva det vil si å være jøde i Norge og om jødenes historie.

– Det er et viktig tiltak som vi ønsker å styrke. Vi vil også videreutvikle nettstedet jodedommen.no og tilbud om besøk i synagogen, sier Grøvan.