Innenriks

To mangler ved ny rapport

Den rettsmedisinske kommisjon mener den siste psykiatrirapporten har to vesentlige mangler i selve drøftingene.

Aktørene i retten mottok torsdag kveld et nytt svar fra kommisjonen, etter at tingrettsdommer Arne Lyng ba dem om et konkret svar på om rapporten var godkjent eller ikke.

Medforsvarer Tord Jordet sier til NRK at de ikke ser noen klar konklusjon i det lange brevet fra kommisjonen.

Mener svaret er klart

Leder for Den rettsmedisinske kommisjon, Tarjei Rygnestad, sier til NTB at kommisjonen nå mener de har svart retten på en grundig måte.

– Vi mener vi har svart på det vi er spurt om å utdype. Hadde vi ikke ment det, ville vi ikke sendt svaret, sier Rygnestad.

Rettens administrator, Wenche Arntzen, la ved rettsstart fredag fram det hun betegnet som rettens tolkning av brevet.

– Slik retten tolker kommisjonen, mener de det foreligger to vesentlige mangler ved Agnar Aspaas og Terje Tørrisens rapport. Men de presiserer at spørsmålene som er stilt til de sakkyndige i tidligere brev, ikke er rettet til konklusjonen. Det er drøftingen de mener har svakheter, sa Arntzen.

Ikke ny tilleggserklæring

Det ene punktet kommisjonen mener ikke er drøftet bra nok, er vurderingen av grunnvilkårene for personlighetsforstyrrelser. De syns heller ikke den andre psykiaterduoen har drøftet eller vektlagt opplysningene Anders Behring Breiviks mor har gitt til de første sakkyndige.

Aspaas og Tørrisen vil imidlertid ikke bli bedt om noen ny tilleggserklæring, men Arntzen varslet at de ubesvarte spørsmålene vil få mye plass når dette temaet kommer opp senere i rettssaken. (NTB)

Mer fra Dagsavisen